RSS

Objave '2019' 'lipanj'

Ovog vikenda u Beču održati će se WDF-ov turnir za juniore.

  • 25. lipnja 2019.

25. 6. 2019.

Juniori hrvatskog pikadaJuFa hotel će 29. i 30. lipnja ugostiti najbolje juniore Europe na turniru koji će se bodovati za WDF-ov ranking. Najprije će se u subotu 29. 6. odigravati pojedinačna konkurencija, a u nedjelju 30. 6. igrati će se ekipno (parovi). Da Hrvatska bude zastupljena na tom prestižnom turniru HPS šalje dva svoja ponajbolja juniora, Filipa Ljubenka i Marka Marića. Rezultat nije u prvom planu iako bi svi mi željeli da poluče i dobar uspjeh. Naglasak je stavljen na prikupljanje iskustva i razbijanje treme. Prvenstveno se to odnosi na Marka, jer je Filip već etabilirani dobar igrač steel darta i u seniorskoj konkurenciji. S obzirom da HPS stremi ka službenom prijemu punopravnog članstva u WFD organizaciji svaki dobar rezultat bio bi vjetar u jedra prema tom cilju.

Želimo Filipu i Marku puno uspjeha.

EP 2019. CAORLE, HRVATICE ZLATNE, STRELOVITIMA SREBRO

  • 14. lipnja 2019.

14. 6. 2019.

Hrvatska ženska reprezentacija prvakinje Europe Caorle 2019.Hrvatske pikadistice na krovu Europe, (stoje slijeva): Slavko  Brzić, Rina Radun, Maja Tešija, Natalija Šimac, (čuče slijeva): Kristina Ivanković, Ana Mamut, Josipa Krželj, Marina Letica

U četvrtak je ispisana još jedna zlatna stranica u knjizi uspjeha hrvatskog pikada. Ženska pikado reprezentacija Hrvatske slavila je u Kupu nacija i osvojia naslov europskih prvakinja. Streloviti na žalost nisu uspjeli ni drugu godinu za redom pobijediti Čehe iako su odigrali odličan turnir i tek ih je mali koračić dijelio do zlata.

EP 2019. CAORLE, U SRIJEDU I ČETVRTAK IGRAN JE KUP NACIJA

  • 13. lipnja 2019.

13. 6. 2019.

REPREZENTACIJE MAESTRALNO

Hrvatska reprezentacija seniorke, Caorle 2019. EurocupZnali smo da imamo kvalitetne reprezentacije, a dame su zaslužile da počnemo s njima...

Već je prva utakmica protiv Lukemburga najavila da je izbornik Brzić posložio pravu klapu. Cure iz Luksemburga još nisu ni shvatile što se događa, a već su gubile 4:0 poslije prvog kruga. Postava Letica, Radun, Krželj, Šimac nije skinula nogu s gasa nego nastavila u istom ritmu pa je nakon drugog kruga bilo već 8:0. Izbornik Brzić tada radi 2 zamjene da ukaže priliku Tešiji i Ivanković da i one zasjaju. Međutim Rina Radun je bila najbrža u trećem krugu pa je utakmica završila 9:0 i 18:0 u legovima. Moćno, moćno, moćno i autoritativno. 

EP 2019. CAORLE U UTORAK JE ODIGRANO EUROPSKO PRVENSTVO U PAROVIMA

  • 12. lipnja 2019.

12. 6. 2019.

Ivica Cavrić i Dragutin Pečnjak osvojili zlato

Dragutin Pečnjak i Ivica Cavrić prvaci u parovima na Europskom prvenstvu u Caorle 2019.

              Zlatni na EP u parovima – Dragutin Pečnjak & Ivica Cavrić

Ivica Cavrić i Dragutin Pečnjak od utorka su službeno najbolji muški par Starog kontinenta. Gledajući klupske registracije, Zagrebačko-Splitska kombinacija osvojila je zlato u konkurenciji 212 parova iz cijele Europe, dok su solidan plasman ostvarili Mišo Stanković i Boris Krčmar koji su završili na diobi petog mjesta te Nenad Petrović i Dino Marušić koji su završili kao sedmi.

CAORLE 2019. CAVRIĆ PRVAK EUROPE U CRICKETU, KRČMAR UZEO BRONCU

  • 11. lipnja 2019.

11. 6. 2019.

Ivica Cavrić, osvajać zlatne medalje u Cricketu na Europskom prvenstvu u Caorleu 2019.Ivica Cavrić ostvario san osvajanjem zlata na EP u disciplini cricket

U ponedjeljak 10. lipnja nakon silnih uzbuđenja sa završnicom Eurokupa, u popodnevnim satima odigrano je još i EP u Cricketu za seniorke i seniore. Prva službena pojedinačna disciplina opet dokazuje i pokazuje da će Hrvati biti dominantni ove godine te da će gradonačelnik Caorlea morati razmisliti o promjeni imena grada u Cro-orle. Naime, dvojica od tri najbolja ponovo su hrvatski igrači. Hrvatski su pikadisti ponovo briljirali, posebno u konkurenciji seniora gdje su Ivica Cavrić i Boris Krčmar osvojili srebro, odnosno broncu.

Ivica Cavrić u konkurenciji 237 igrača do finala je došao po lijevoj strani gdje ga je u finalu lijeve strane čekao Krčmar. Cavrić se nije dao smesti i odličnom igrom pobjeđuje Krčmara osiguravši tako finale.U finalu turnira već je bio mladi češki reprezentativac David Pisek koji je cijeli turnir plijenio igrom i elegantnim stilom. Međutim, naš ponajbolji reprezentativac Ivica Cavrić pokazuje da igra u životnoj formi te ekspresnom pobjedom od 3:0 prvo poništava svoj hendikep, jer je do finala došao kroz repasaž, a zatim u drugoj utakmici ponovo slavi s 3:1 i tako se okitio titulom europskog prvaka u disciplini cricket.

 

EUROKUP 2019. SJAJAN USPJEH HRVATSKIH EKIPA NA KLUPSKOM PRVENSTVU EUROPE

  • 11. lipnja 2019.

11. 6. 2019.

Posejdon 2 u prvoj i Sprint u drugoj kategoriji klupski prvaci Europe

Posejdon 2 klupski prvaci Europe Caorle 2019.

Posejdon 2 (stoje slijeva): Miro Buha (kapetan), Vladimir Lešić, Ivan Ljubas,  Branko Matković, Pero Ljubić, Ivan Ribičić, (čuče slijeva): Hrvoje Mlakar, Ivan Poljak, Ivica Cavrić, Zdenko Smodlaka (voditelj).

Hrvatski pikadisti ove godine napravili su najbolji rezultat na EDU klupskom prvenstvu Europe od kada postoji ovo natjecanje. Naše ekipe pet puta su osvajale naslov klupskog prvaka Europe, sve u muškoj konkurenciji. Ukupno smo u tom natjecanju uzeli 13 medalja, uključujući i tri brončane i jednu srebrenu kod ženskih ekipa. Međutim ove godine nadmašeni su svi prethodni uspjesi. Naime, u elitnoj A kategoriji, kod seniora, zlatom su se okitili dečki iz Posejdona 2. U B kategoriji zlato su odnijeli dečki iz Solinskog Sprinta, dok je u C kategoriji bronca za rupicu izmakla ekipi PK Sesvete. Kod dama su se cure iz Dioklecijana pobrinule da i ove godine na postolju stoje ponosne Hrvatice. Ovo je peta osvojena medalja u Europkupu za dame, od kojih su četiri brončane i jedna srebrena. Na ovogodišnjem Eurokupu nastupilo je 15 ekipa iz Hrvatske, a najviše u elitnoj prvoj kategoriji.

EP 2019. CAORLE. U subotu je započelo Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu, već prvog dana osvojene medalje

  • 9. lipnja 2019.

9. 6. 2019.

Team Croatia CaorlePočelo je. U subotu 8. lipnja u talijanskom mjestu Caorle odigran je prvi dan Europskog prvenstva u sklopu kojega se održavaju i klupsko prvenstvo Europe (Eurokup) te završni turnir EDU Lige prvaka. Upravo je ovaj potonji turnir bio na rasporedu u subotu, a naš predstavnik u EDU Ligi prvaka, ekipa TEAM CROATIA, nažalost nije uzela medalju.

Plasman na završni turnir EDU Lige prvaka izborilo je osam ekipa, odnosno po dvije prvoplasirane iz svake od četiri skupine. Dakle osam najboljih od ukupno 21 ekipe koliko ih je nastupilo u ovosezonskom izdanju EDU Lige prvaka čiji se osnovni dio, faza natjecanja po skupinama, odigrao na tri EDU rankinga. Prije dvije godine sustav natjecanja promjenjen je tako da se završnica igra bez lijeve strane, odnosno repasaža, već se igra po sustavu single KO.