RSS

Objave '2022' 'lipanj'

EP 2022. BENIDORM, Nacionalne selekcije brončane

  • 15. lipnja 2022.
16.06.2022.
 

U četvrtak je ispisana još jedna stranica u knjizi hrvatskog nacionalnog pikada. Ženska pikado reprezentacija Hrvatske kao i naši Streloviti osvojili su brončane medalje na europskom prvenstvu u elektroničkom pikadu u španjolskom Benidormu. Priča je počela u utorak navečer kada je održan ždrijeb turnira, na koji se prijavilo 17 muških, 13 ženskih i 8 juniorskih nacionalnih selekcija, a obje naše seniorske selekcije imale su status jednog od nositelja.

KATEGORIZACIJA SPORTAŠA

  • 15. lipnja 2022.
27.06.2022.
Čak 25 pikadista ostvarilo pravo na kategorizaciju

OBRAZAC “ZAHTJEV ZA KATEGORIZACIJU SPORTAŠA”….(doc)
KRITERIJI ZA KATEGORIZACIJU SPORTAŠA ZA PIKADO….(pdf)
PRAVILNIK O KATEGORIZACIJI SPORTAŠA…..(pdf)
KRITERIJI ZA KATEGORIZACIJU SPORTAŠA PO SPORTOVIMA…..(link)

Nakon izvrsnih rezultata ostvarenih na Europskom prvenstvu u Benidormu (11-17. lipnja 2022.), veliki je broj pikadista koji su ostvarili pravo na kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbora kao vrhunski ili vrsni sportaši Hrvatske. Ukupno njih 25 su stekli uvjete za kategorizaciju u skladu s kriterijima HOO-a koji su trenutno na snazi.

BENIDORM - U oba finala Cricketa hrvatski predstavnici

  • 15. lipnja 2022.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    14.06.2022.
 
Josipa Brzi
 Josipa Brzić 2. mjesto cricket
Trećeg dana europskog prvenstva na rasporedu je bio turnir u cricketu za muškarce i dame od službenih disciplina te Open turnir 501 M.O. za muškarce i dame i DYP parovi kao neslužbene discipline.
Na Cricketu smo gledati odličan pikado naših predstavnika koji su u obje kategorije napravili odlične rezultate. U kategoriji dama nastupilo je 8 naših natjecateljica od kojih je Josipa Brzić fenomenalnom igrom otišla najdalje. Naime naša "Jope" briljantnim nastupom pomela je sve protivnice i došla do finala u kojem je morala stisnuti ruku boljoj toga dana, španjolki Almudeni Fayardo Ayuso koja ju je pobjedila dva puta (u finalu desne te u finalu finala) i zasluženo slavila u disciplini cricket kod dama. Bravo za našu Josipu a i sve naše dame na odličnom nastupu u disciplini criket. Od ostalih naših predstavnica Olja Pavlović zauzela je 7. mjesto, Ana Mamut i Natalija Šimac 25. mjesto, Marina Letica i Maja Tešija 33. mjesto te konačno Lucija Kodrić i Nađa Serdarević 49. mjesto.

BENIDORM 2022. U subotu započelo EP u elektroničkom pikadu

  • 14. lipnja 2022.

12.06.2022.

U subotu 11. lipnja u španjolskom Benidormu odigran je prvi dan Europskog prvenstva u sklopu kojega se održava i klupsko prvenstvo Europe (Eurokup) te završni turnir EDU Lige prvaka (Champions liga).

Benidorm 2
Reprezentacija na službenom otvorenju EP

Upravo je ovaj potonji kao prvi službeni turnir bio na rasporedu u subotu na kojem Hrvatska nije imala svog predstavnika. Prvo i drugo mjesto osvojile su njemačke ekipe (DSBA 1 i DSBA 2), dok je broncu osvojila ekipa Power dart Kosice iz Slovačke. Plasman na završni turnir EDU Lige prvaka izborilo je osam ekipa a ostale rezultate pogledajte ovdje

Benidorm je domaćin europskog prvenstva u elektroničkom pikadu 2022.

  • 7. lipnja 2022.
poster 10

07.06.2022.

Europsko prvenstvo (EDU) u elektroničkom pikadu nakon tri godine stanke održat će se od 11. do 17. lipnja 2022. godine u Benidormu (Španjolska). Hrvatski pikado savez na europsko prvenstvo i ove godine šalje reprezentacije: juniora, seniora i seniorki. Na put za Benidorm reprezentacije kreću 11. lipnja u jutarnjim satima iz zrakoplovne baze Split preko Barcelone a povratak se očekuje 18. lipnja u večernjim satima u Zagrebu. Prema najavama koje imamo iz pikado klubova i županijskih saveza, uz službene reprezentativce u Benidorm bi trebaolo stići još najmanje desetak natjecatelja iz Hrvatske koji će u konačnici predstavljati hrvatski pikado. Jedno od prvih službenih natjecanja na kojem se očekuje nastup naših natjecatelja je Eurocup koji je na rasporedu u nedjelju 12. lipnja 2022. godine. Registracija ekipa za navedeno natjecanje zatvara se u 17:30 sati, u subotu 11. lipnja. Prijave se mogu izvršiti do navedenog termina i fizički u dvorani u kojoj se održava turnir ali zbog tehničkih razloga organizator predlaže da se ekipe za navedeno natjecanje prijave online i to što prije.

Svim našim natjecateljima u Benidormu želimo prije svega puno sportskih uspijeha, pregršt medalja i trofeja uz nezaboravne trenutke koje će provesti u Španjolskoj. Sretno Streloviti!!!!!!!!!!!!