RSS

Objave '2020' 'kolovoz'

2. POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU

  • 29. kolovoza 2020.

29. 8. 2020.

8 Ball Billiards Club Sesvete prostorija za natjecanjeUnatoč želji i ambiciji HPS-a da se održe sva planirana natjecanja u sezoni 2019./2020., epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom korona virusa (COVID-19), u Republici Hrvatskoj, nije ostavila mogućnosti da i dođe do te realizacije. Stoga smo bili primorani otkazati 27. Ekipno prvenstvo RH u elektronskom pikadu, jer naprosto nije bilo ni najmanje šanse da se naše najmasovnije prvenstvo i održi u ovakvim okolnostima. Drugo Pojedinačno i Ekipno prvenstvo RH u klasičnom pikadu znatno je manjeg formata, zahtijeva puno manje resurse i u mogućnosti smo ispuniti mjere koje propisuje Stožer civilne zaštite. Iz tog razloga IO HPS-a na svojoj sjednici održanoj 27. 8. 2020. godine donio je konačnu odluku da se 2. Pojedinačno i Ekipno prvenstvo RH u klasičnom pikadu održi 5. i 6. rujna 2020. godine, u prostorijama - Billiards Club 8 Ball, na adresi: Kelekova 4, 10360 Sesvete, Zagreb. Sva ostala natjecanja koja su pod ingerencijom HPS-a, a planirana su u vremenu koje je pred nama, za sada ostaju aktualna, s tim da će HPS pomno pratiti situaciju oko pandemije korona virusa i pravovremeno donositi sve potrebne odluke vezano za kalendar natjecanja.

NASTAVAK PIKADO SEZONE U NEIZVJESNIM OKOLNOSTIMA

  • 20. kolovoza 2020.

20. 8. 2020.

Ekipno prvenstvo RH za sezonu 2019./2020. neće biti održano

Pobjednici Ekipnog prvenstva 2019./2010. SenjTrenutna epidemiološka situacija oko pandemije korona virusa u RH se ne stišava, već naprotiv, pogoršava se, a pretpostavka je da će za mjesec dana biti i teža. U komunikaciji sa stožerima civilne zaštite nismo mogli dobiti garanciju da će nam za to natjecanje izdati suglasnost u planiranom terminu. Sukladno navedenoj situaciji, a zbog ozbiljnih i velikih organizacijskih priprema i financijskih troškova koje za sobom nosi najveće i najmasovnije natjecanje u pikadu morali smo donijeti Odluku da se navedeno natjecanje neće održati.

Sva ostala natjecanja koja su planirana HPS-ovim kalendarom natjecanja za sada ostaju aktualna i očekujemo da će se i održati. Prvo takvo natjecanje je 2. Pojedinačno i Ekipno PH u klasičnom pikadu, koje je planirano da se održi 5. i 6. rujna 2020. godine, u Zagrebu. U slučaju bilo kakvih promjena koje se odnose na kalandar natjecanja bit će te na vrijeme informirani.

2. POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU

  • 4. kolovoza 2020.

4. 8. 2020.

Billiards Club 8 Ball SesveteVrijeme je da se krene dalje. Ako epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom korona virusa (COVID-19) u Republici Hrvatskoj ostane na sadašnjoj razini, održat će se 2. Pojedinačno i Ekipno prvenstvo RH u klasičnom pikadu. Navedeni događaj, sukladno kalendaru natjecanja HPS-a, održat će se 5. i 6. rujna 2020. godine, u prostorijama - Billiards Club 8 Ball, na adresi: Kelekova 4, 10360 Sesvete, Zagreb.

Format prošlogodišnjeg prvenstva u klasičnom pikadu bio je nešto fleksibilniji upravo iz razloga jer smo po prvi puta klasični pikado uvrstili u službeni kalendar natjecanja HPS-a. Na prošlogodišnjem povijesnom 1. Ekipnom prvenstvu RH u klasičnom pikadu, koje se održavalo 26. Svibnja, u Sportskom centru Sava sport, u zagrebačkim Sesvetama, prvakinje RH bile su dame iz Janje Next Teama dok su prvaci bili dečki iz Darts Point Team Bana.