RSS

Objave '2019' 'svibanj'

I OVE GODINE EUROCUP U CAORLEU

  • 31. svibnja 2019.

31. 5. 2019.

EDU GRBNatjecanje Eurokupa održat će se u nedjelju 9. lipnja 2019. godine u talijanskom Caorleu. Registracija ekipa za navedeno natjecanje zatvara se u 19:00 sati, u subotu 8. lipnja, na sličan način kao i prethodnih godina. No zbog tehničkih razloga poželjno je prijaviti ekipe što prije, stoga su organizatori napravili obrazac koji se može isprintati, ispisati i skenirati. Ideja je da ispunite jedan obrazac za svaku ekipu te ga pošaljete u ured HPS-a. Popunjene obrasce za prijavu možete predati i u Caorleu u isto vrijeme kad se plaća kotizacija. Isto tako, ako ste unaprijed poslali obrazac sa prijavom, eventualne izmjene u unaprijed registriranoj ekipi možete napraviti na licu mjesta u Caorleu, prije nego se registracija zatvori.

Kako bi se smanjili problemi prijavljivanja ekipa u pogrešnoj kategoriji, registracija svih ekipa  u kategorijama B i C mora biti potpisana od strane predstavnika državnog krovnog saveza (HPS), uz kapetana ekipe.

Prijavni oobrasci za ekipe koje nije potpisao predstavnik krovnog saveza (HPS) automatski će biti upisani u kategoriju A.

ZAVRŠNICA KUPA REPUBLIKE HRVATSKE, SESVETE 26. 5. 2019.

  • 30. svibnja 2019.

30. 5. 2019.

JANJE NEXT TEAM I POSEJDON 2 OSVAJAČI KUPA RH 2019. GODINE

Pobjednice Kupa RH 2019. godine

Pobjednici Kupa RH 2019. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon završnice Ekipnog prvenstva RH, najmasovnije pikado natjecanje u Hrvatskoj - završnica državnog Kupa, okupilo je 32 sastava u muškoj, te 12 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Zagrebačka ekipa Janje Next Team, kod dama, obranila je naslov pobjednice Kupa RH, dok je Posejdon 2 iz Kaštela u muškoj konkurenciji novi pobjednik 26. Završnice Kupa RH, koja je održana u nedjelju 26. 5. 2019. godine, u Sportskom centru „Sava sport“, Vladimira Vidrića 12, u Sesvetama.

POJEDINAČNO I EKIPNO PH U KLASIČNOM PIKADU

  • 29. svibnja 2019.

29. 5. 2019.

Janje Next Team iz Zagreba prvakinje Hrvatske, kod muških titulu uzeo Darts Point Team Ban.

Janje Next Team Pobjednice prvog ekipnog prvenstva Hrvatske u klasičnom pikadu

 Darts Point Team Ban pobjednici prvog ekipnog prvenstva Hrvatske u klasičnom pikadu

 

 

 

 

 

 

 

Janje Next Team u konkurenciji seniorki te Darts Point Team Ban kod seniora, obje ekipe iz Zagreba, pobjednici su povijesnog 1. Ekipnog prvenstva Hrvatske u klasičnom pikadu koje se održalo 26. svibnja u Sportskom centru Sava sport, u zagrebačkim Sesvetama.

Održan ždrijeb skupina za 26. Završnicu Kupa RH

  • 20. svibnja 2019.

20. 5. 2019.

Pobjednici Kupa RH u pikadu 2018. godineZadnje ovosezonsko ekipno okupljanje hrvatskih pikadistica i pikadista bit će 26. 5. 2019. godine u Sportskom centru „Sava sport“, Vladimira Vidrića 12, u Sesvetama, na 26. završnici Kupa RH u elektroničkom pikadu. Na crtu staju ekipe koje su u sezoni 2018./2019. izborile završnicu Kupa kroz natjecanja u svojim županijama. Ove godine HPS je promijenio kalendar natjecanja i tako termin odigravanja završnice Kupa vratio u tekuću sezonu. Za spomenuto natjecanje u sjedištu Hrvatskog pikado saveza održano je izvlačenje skupina koje nije moglo biti ranije obavljeno s obzirom da su pojedini županijski savezi tek jučer završili sa svojim Kup natjecanjem.

PRVO POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU

  • 16. svibnja 2019.

16. 5 .2019.

PIKADO METAJoš je ostalo mjesec dana do podvlačenja crte ispod aktualne pikado sezone koja će zapravo završiti zadnjim minutama Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu, a koje će se i ove godine održati u talijanskom Caorleu. Prije toga, točnije za desetak dana, 25.05.2019. godine u Sportskom centru „Sava sport“, Vladimira Vidrića 12, u Sesvetama, održat će se 1. Pojedinačno i Ekipno prvenstvo u klasičnom pikadu. Uz HPS, suorganizator  1. Pojedinačnog i Ekipnog prvenstva Hrvatske biti će PS grada Zagreba.

S obzirom da je HPS ove sezone i službeno uveo klasični pikado u raspored natjecanja, za pohvaliti je sve one aktere koji su svojim djelovanjem, organizacijom i na kraju samim natjecanjem doprinijeli uspješnom završetku sezone. Nije bilo jednostavno i lako, ali svakako treba istaknuti da se klasični pikado igrao kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. To je rezultiralo činjenicom da ćemo već prve godine biti u prilici uručiti odlikovanja i kod seniorki i kod seniora, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Sjednica Izvršnog odbora HPS-a

  • 6. svibnja 2019.

6. 5. 2019.

Određen sastav reprezentacija za EP u Caorleu 2019.

Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza održao je 6. 5. 2019. godine redovnu sjednicu na kojoj je donešena Odluka o sastavu reprezentacija za nastup na Europskom prvenstvu u talijanskom Caorleu. Na sjednici je nazočio i Izbornik hrvatske pikado reprezentacije, Perica Konforta, koji je prezentirao i predložio sastave reprezentacija.

Članovi Izvrsnog odbora donijeli su odluku da se sastav seniorskih reprezentacija poveća na sedam članova, a Hrvatsku će na Europskom prvenstvu u Caorleu (8. - 14. lipnja 2019. godine) predstavljati sljedeći sastav:

Seniorska ženska reprezentacija: Marina Letica (kapetanica), Josipa Krželj, Rina Radun, Kristina Ivanković, Maja Tešija, Natalija Šimac, Ana Mamut.

Seniorska muška reprezentacija: Vladimir Lešić (kapetan), Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Dario Strmečki, Dean Biškupić, Danijel Ivezić, Alan Ljubić.

Juniorska muška reprezentacija: Filip Ljubenko (kapetan), Edo Ante Babaić, Mihael Sporiš, Marić Marko, Lakota Valentin.

Izbornik: Perica Konforta

 

 

KUP RH 2019. Određen broj ekipa s pravom nastupa na završnici Kupa

  • 1. svibnja 2019.

2. 5. 2019.

Bestovje pobjednici 25. Kupa RHPS Splitsko-dalmatinske županije prijavio najviše ekipa na završnicu Kupa

BROJ EKIPA PO ŽUPANIJSKIM SAVEZIMA S PRAVOM NASTUPA NA ZAVRŠNICI KUPA RH 2019……(pdf)

Kao i u ligaškom natjecanju tako i u Kup natjecanju PS Splitsko-dalmatinske županije imao je najviše prijavljenih ekipa. Ove godine PS Splitsko-dalmatinske županije prijavio je 53 ekipe (45 muških i 8 ženskih). Zahvaljujući tome što su imali 45 ekipa koje su sudjelovale u županijskom Kup natjecanju u muškoj konkurenciji, na 26. završnicu Kupa RH koja će se održati u Sesvetama imaju pravo poslati pet svojih ekipa. Pet predstavnika u završnici Kupa imati će i PS grada Zagreba, a slijedi ih PS Primorsko-goranske županije s četiri predstavnika.