RSS

Objave '2021' 'rujan'

LIGAŠKA NATJECANJA - start liga po županijama

  • 13. rujna 2021.

13. 9. 2021.

S obzirom na sve okolnosti oko pandemije korona virusom i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvršni odbor HPS-a je na svojoj zadnjoj sjednici donio odluku o početku natjecateljske sezone 2021/2022 godine. Prema ustaljenoj praksi, a sukladno Natjecateljskom pravilniku HPS-a, županijski savezi imaju obavezu 24 sata prije početka ligaškog natjecanja, tj. prve odigrane utakmice, HPS-u dostaviti kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje i to:

*Kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje, prijavnice svih ekipa te Zahtjev za registraciju za sve igrače.

*Popis svih liga koje će igrati te sezone, s imenima ekipa koje u tim ligama sudjeluju

*Kompletan raspored natjecanja, s datumima odigravanja kola i parovima za svako kolo.

*Sustav doigravanja u svim ligama, koji će se primjenjivati  u aktualnoj sezoni, kao i broj ekipa koje prelaze u viši odnosno ispadaju u niži rang natjecanja te jasno definirane kriterije kako se popunjavaju lige u višem rangu (prema poretku na tablici nakon regularnog dijela ili nakon doigravanja)

Vezano za rang natjecanja i kategorije igrača natjecateljska sezona 2021/2022 gleda se kao nastavna na natjecateljsku sezonu 2019/2020, a prekinutu sezonu 2020/2021 se ne uzima u obzir.

*Ove sezone iznimno se pomiče rok dostave dokaza o ispunjenim svim financijskim obavezama prema HPS-u na 1. prosinca 2021. godine


Kao što je poznato sezona uvijek službeno započinje 1. rujna tekuće godine, dok je posljednji mogući rok za početak ligaških natjecanja po županijama do 1. studenoga.

OTKAZAN SVJETSKI MASTERS U ASSENU

  • 6. rujna 2021.

6. 9. 2021.

Svjetska pikado federacija (WDF) je objavila da se otkazuje Svjetski Masters turnir u klasičnom pikadu koji je bio planiran za održavanje od 2. do 5. prosinca 2021. godine u Assenu u Nizozemskoj.

U petak 3.9.2021. na stranicama WDF-a izdano je priopćenje:

"S velikim žaljenjem WDF mora objaviti da se WDF Svjetski Masters zakazan za održavanje po prvi put u Assenu, Nizozemskoj u prosincu otkazuje na sljedećih 12 mjeseci. S Covid-19 restrikcijama na snazi u mnogim zemljama članicama WDF-a, uključujući domaćina Nizozemsku, donesena je odluka da se turnir odgodi za jednu godinu."