RSS

Objave '2021' 'ožujak'

ČETIRI IGRAČA I ČETIRI IGRAČICE IZ HRVATSKE NA SVJETSKOM MASTERSU

  • 11. ožujka 2021.

11. 3. 2021.

Svjetska pikado federacija (WDF) je objavila pozivnice za četiri igrača i četiri igračice iz Hrvatske za Svjetski Masters turnir u klasičnom pikadu koji će se održati od 2. do 5. prosinca 2021. godine u Assenu u Nizozemskoj.

Hrvatski pikado savez će organizirati seriju kvalifikacijskih turnira na kojima će četiri igrača odnosno igračice ostvariti pravo nastupa na Svjetskom Mastersu u Nizozemskoj. Kvalifikacijski turniri će se vjerojatno održati na jesen, ali točno vrijeme i format turnira ovisit će o razvoju situacije i mjera vezanih za Covid-19 pandemiju u Hrvatskoj.

Hrvatski pikado savez će u skladu s okolnostima pravovremeno izdati obavijest o organiziranju kvalifikacijskih turnira.

 

ZABRANA NATJECANJA U PIKADU I DALJE TRAJE

  • 10. ožujka 2021.

10. 3. 2021.

Trenutno još uvijek nije moguće organizirati natjecanja u pikadu, obzirom na Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 26. veljače 2021. kojom se zabranjuju sva sportska natjecanja osim:

za klubove koji se natječu na nacionalnoj razini u sustavu ligaškog natjecanja najvišeg ranga, za kategorizirane sportaše, za sportaše nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja.

Kako je 1. liga u pikadu županijski koncipirana, ona ne spada u natjecanja koja su izuzeta od zabrane.

Dodatno komplicira situaciju što se naš sport u većini slučajeva veže za ugostiteljske objekte.

Hrvatski pikado savez je u kontaktu sa stručnom službom HOO-a za nacionalnu i regionalnu razinu sporta, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske. Ako se popuštanjem mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske situacija promijeni i otvori se mogućnost održavanja natjecanja svi regionalni pikado savezi će biti obaviješteni o tome.