RSS

Objave '2017' 'listopad'

Splitske „Gripe“ – novi izazov za pikadiste

  • 18. listopada 2017.

U subotu (4. studenog) na rasporedu je drugi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2017/18. Turnir će se održati u sportskoj dvorani Gripe u Splitu. I dok je prvi ovosezonski masters bio u glavnom gradu lijepe naše, ovaj drugi bit će u po mnogima najljepšem gradu na Jadranu. Pikadisti će tako uz sve čari ige pikada moći uživati i u prelijepom pogledu na starine grada Splita.

Suorganizator turnira je Pikado savez Splitsko dalmatiske županije na čelu s predsjednikom Eduardom Akrapom, koji je sa zadovoljstvom prihvatio izazov domaćinstva za nadolazeći drugi masters.

IZVANREDNA IZBORNA SJEDNICA HRVATSKOG PIKADO SAVEZA

  • 16. listopada 2017.

Kako je i bilo najavljeno na posljednjoj Skupštini HPS-a (24.06.2017.) kada je dotadašnji predsjednik gosp.Mate Vukoja podnio ostavku a privremeno upravljanje Savezom na prijedlog Skupštine, preuzeo gosp.Tihomir Mamić, dana 14.10.2017. u Hrvatskom pikado centru održana je izvanredna izborna sjednica.

Tihomir Mamić u suradnji s najbližim suradnicima, članovima izvršnog odbora izabranim na sjednici 19.11.2016. (E.Akrap, D.Zrinščak, P.Penić, M.Katavić) održao je obećanje dano skupštinarima te su novi izbori zakazani i održani čim su to sve ostale obaveze dopustile.

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA HPS-a

  • 7. listopada 2017.

Na temeljem članka 34. Statuta Hrvatskog pikado saveza sazvao sam izvanrednu Izbornu Skupštine HPS-a koja će se održati u subotu 14. listopada 2017. godine u 12:00 sati u Hrvatskom pikado centru, Avenija Dubrava 238 u zagrebačkoj Dubravi.

Svima je poznato da je nakon niza pokušaja na Izvanrednoj sjednici Skupštine 24. lipnja 2017 godine izabrano novo vodstvo HPS-a. Na navedenoj sjednici Skupštine jedan od zaključaka bio je i taj da se u što skorije vrijeme sazove nova sjednica Skupštine na kojoj bi se u pristojnijoj atmosferi obavili izbori za sva tijela upravljanja savezom.

Završnica kupa Republike Hrvatske, Sesvete 24.09.2017.

  • 5. listopada 2017.

COLOSEUM I BAN JELAČIĆ OSVAJAČI KUPA RH 2017.GODINE

1.mj M Ban Jelačić 
 Ban Jelačić - pobjednici

Kako osvojiti državni kup?

Kroz razgovor sa svojim sugovornicima saznao sam nekoliko novih načina na koje se sa provjerenom sigurnošću možete osloniti da će vam donijeti konačni uspjeh.

Način 1: Zaboravite svoje strelice, posudite prve na koje naiđete i sve ide samo od sebe

Način 2: Nemojte se baš ubijati od treninga, opustite se i pogodite izlaz kad treba

Ako nekome treba pojasniti tko je autor koje izjave onda taj u pikadu i nije baš doma. Naravno, autori su legendarna "Mama" Tanja Perić i bivši rukometaš a danas čovjek za presudne pobjede Matija Gazibara.

Nakon završnice državnog prvenstva, najmasovnije pikado natjecanje u Hrvatskoj- završnica državnog kupa, okupilo je 32 sastava u muškoj te 16 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Dok se u muškoj konkurenciji za ekipu Ban Jelačić, prepunu odličnih igrača (Biškupić, Pečnjak, Cavrić, Gazibara, Pokos,...) moglo očekivati da će se boriti za titulu, u ženskoj konkurenciji je bilo nekoliko favorita ispred ekipe Coloseum za koje se prije natjecanja pretpostavljalo da će osvojiti državni kup.

1.MASTERS HPS-a, Sesvete, 23.09.2017.

  • 3. listopada 2017.

MARINA LETICA SVE UZELA

apsolutna dominacija Letica
Marina Letica

Prvi masters sezone koji je održan 23.09.2017. u sportskoj dvorani u Sesvetama okupio je 230 natjecatelja i natjecateljica, što je impozantan broj s obzirom na turbulentno razdoblje koje je (nadajmo se) iza HPS-a.

Apsolutno prvo ime cijeloga turnira bila je igračica Janje Next Teama, Marina Letica, koja je slavila i podigla pobjednički pehar u sve tri discipline (cricket, 501MO i parovi s partnericom Hanom Jurjako). Svojom dominacijom uspjela je zasjeniti čak i ponajboljeg svjetskog pikadista (soft tip) Borisa Krčmara kojem je do jednakog uspjeha nedostajao trijumf u parovima (s partnerom Mišom Stankovićem) gdje je zauzeo, za njega skromno, 25.mjesto.

Koliko je Marina Letica bila uvjerljiva na prvom mastersu govori i podatak da je sve naslove osvojila bez iti jednog poraza, od prvog kola u sve tri discipline, po desnoj strani do konačnog trijumfa. Veliki naklon, kapa do poda.

Jedina koja je uspjela parirati vodećoj na prvom mastersu, bila je Josipa Krželj, igračica splitskog Dioklecijana. U obje pojedinačne discipline Josipa Krželj je stigla do finala ali je u oba navrata poražena od Marine Letice. U obje discipline "copy & paste", Josipa i Marina susreću se u finalu desne strane, Marina pobjeđuje, Josipa se vraća kroz repesaž (finale lijeve) ali i u glavnom finalu ishod je isti- Marina Letica slavi.

Njih dvije su ostatku Hrvatske ostavile "mrvice" što su najbolje iskoristile Nina Rašić i Anja Anić Matić (članice Dioklecijana iz Splita) koje su zajedničkim snagama došle do finala i drugog mjesta u parovima a i preostale dvije brončane medalje su podijelile između sebe. Nina Rašić je uzela treće mjesto u pojedinačnoj disciplini 501MO a Anja Anić Matić treće mjesto u disciplini cricket.

Te četiri igračice drže i prva četiri mjesta nakon prvog mastersa a kvintet najboljih zatvara Hana Jurjako (Janje Next Team) koja je najviše profitirala pobjedom u parovima ali koja nikako ne može biti zadovoljna diobom 25.mjesta u discipini 501MO.

Slabiji nastup imale su Ivana Tadić i Olja Pavlović ali ne treba sumnjati da će im podbačaj na početku samo dati motiv više u nastavku sezone.

2.MASTERS HPS-a, Split, 04.11.2017.

  • 3. listopada 2017.

U ugodnoj atmosferi sportske dvorane Gripe u gradu podno Marjana odigran je drugi ovosezonski masters u organizaciji HPS-a. Impozantna brojka od čak 220 natjecatelja svakako je dokaz da igrači rado posjećuju najveći grad na Jadranskoj obali. Lijepo vrijeme i zavidna organizacija predsjednika Pikado saveza Splitsko – dalmatinske županije gosp. Eduarda Akrapa svakako su pridonijeli još boljoj atmosferi samog natjecanja.