RSS

Objave '2022' 'travanj'

IZVUČENE SKUPINE ZA 27. EKIPNO PH U NADOLAZEĆEM VIKENDU

  • 26. travnja 2022.

26. 4. 2022.

Ono najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moći će se vidjeti ovaj vikend, 30. travnja i 1. svibnja u Karlovcu. Na 27. po redu Ekipnom PH u elektroničkom pikadu nastupiti će čak 90 ekipa iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile za nastup u gradu na četiri rijeke. Natjecanje će se održati u Školsko-sportskoj dvorani OŠ Dubovac, Primorska 9 u Karlovcu.

Ekipno PH vrhunac je pikado sezone. U Karlovcu će se naći najbolje ekipe iz ukupno 14 županijskih pikado saveza koje će se boriti za naslove državnih prvaka. I to u tri kategorije kod seniora, te u konkurenciji seniorki.

Danas je u prostorijama HPS-a u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb skupina 27. ekipnog prvenstva Hrvatske.

U muškim kategorijama na ekipnom će prvenstvu sudjelovati po 24 ekipe u svakoj kategoriji, dok se u kategoriji seniorki prijavilo 18 ekipa.

Prema ustaljenoj praksi pri ždrijebu su važila tri kriterija:

1) u istoj skupini ne mogu se naći dvije ekipe iz istog županijskog saveza

2) prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza

3) za sve županijske saveze koji imaju tri ili više predstavnika u nekoj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti prvaci iz tih županija.

 

 
 Izvlačenje grupa za 27. ekipno PH

KUP RH 2022. Određen broj ekipa s pravom nastupa na završnici Kupa

  • 20. travnja 2022.

20. 04. 2022.

Najviše ekipa za završnicu kupa u sezoni 2021/2022 dolazi nam iz Splitsko-dalmatinske županije, točnije njih 13. U muškoj konkurenciji Splitsko-dalmatinska županija i grad Zagreb na završnicu Kupa šalju po 5 ekipa, ali u ženskoj konkureciji iz grada Zagreba prijavljene su 3 ekipe, dok je iz Splitsko-dalmatinske županije prijavljeno čak njih 8. Iduća po masovnosti slijedi Primorsko-goranska županija s 3 muške i 2 ženske ekipe, zatim s po 4 ekipe idu Zagrebačka županija (samo muške ekipe), Vukovarsko-srijemska (2 muške i 2 ženske ekipe) i Karlovačka županija (2 muške i 2 ženske ekipe). Šibensko-kninska županija šalje 3 muške ekipe, zatim slijede Sisačko-moslovačka i Brodsko-posavska županija s po 2 ekipe, dok preostali savezi ove godine u završnicu kupa imaju pravo poslati po jednu ekipu.

Ukupno je u sezoni 2021/2022 u Kup natjecanju sudjelovalo 244 muške ekipe i 18 ženskih ekipa, a završnica Kupa održat će se 28. svibnja u Kaštelima.

U nastavku pogledajte tablicu s izračunom broja ekipa s pravom nastupa na završnici Kupa po županijskim savezima:

PDF TABLICA

 

 

WDF LAKESIDE SVJETSKO PRVENSTVO

  • 5. travnja 2022.

05. 04. 2022.

Od 2. do 10. travnja u Engleskoj se održava WDF Lakeside Svjetsko prvenstvo u klasičnom pikadu. Više informacija i rezultate možete pročitati OVDJE. Kako pratiti prijenos uživo možete pronaći OVDJE.