RSS

Objave '2022' 'rujan'

1. Masters HPS-a u sezoni 2022/2023: 8. listopada 2022., Vrsar

  • 28. rujna 2022.

28. 09. 2022.

 

Prvo natjecanje nacionalne razine u sezoni 2022/2023 bit će 1. Masters HPS-a koji će se održati 8. listopada 2022. u Vrsaru s Istarskim pikado savezom kao suorganizatorom. Bit će to idealno mjesto za početak nove sezone jer se natjecanje održava u prekrasnoj sportskoj dvorani Saline (Petalon 1F, Vrsar) s pogledom na staru jezgru Vrsara.

Mole se svi natjecatelji da unaprijed pribave valjano uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i da isto pošalju mailom na adresu voditelj.ureda@hps-dart.hr. Iznimno, ako ne bude moguće poslati uvjerenje prije natjecanja, moći će se nastupiti samo uz predočenje valjanog uvjerenja na samom natjecanju. Svi natjecatelji koji ne pošalju ili ne predoče uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti prije početka natjecanja neće moći nastupiti.

 

Satnica će pratiti do sad već ustaljeni raspored:

09:00 – Dolazak natjecatelja

09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja / Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

 

Popis nekih smještajnih kapaciteta:

Booking.com

 

 
 

REPREZENTACIJA HRVATSKE NA WDF EUROKUPU

  • 26. rujna 2022.

26. 09. 2022.

Hrvatska ženska i muška pikado reprezentacija otputovale su 26.09.2022. u Španjolsku, gdje se u gradu Gandia u Valenciji održava WDF Europe Cup. Natjecanje će trajati od 28.09. do 01.10., a naše boje brane Maja Tešija, Olja Pavlović, Ana Mamut i Marijana Puček u ženskoj konkurenciji i Dean Biškupić, Dragutin Pečnjak, Dean Pokos i Romeo Grbavac u muškoj.

IMG 20220926 171158
 

Ana Mamut u prvom krugu igra protiv Joanne Borg s Malte, Maja Tešija je u prvom krugu slobodna te čeka pobjednicu između Terese Maher (Irska) i Sandre Rimkeviciute (Litva), Marijani Puček je prva protivnica Maria Sarrapik iz Estonije, a Olja Pavlović igra s Islanđankom Árdís Sif Guðjónsdóttir.

Romeo Grbavac starta protiv Konstantinosa Kotronisa iz Grčke, Deanu Biškupiću je prvi protivnik Norvežanin Corr Dekker, Dean Pokos čeka boljeg od Sergeja Vodičara (Slovenija) i Jana McIntosha (Farski otoci), a Dragutin Pečnjak će igrati s pobjednikom između Marka Venablesa (Otok Man) i Ulricha Meyna (Danska). U ženskim parovima Ana Mamut i Marijana Puček igraju protiv Litvanskog para Zdanauskaite/Jukniene, dok su Olji Pavlović i Maji Tešiji protivnice Tiisler/Tiisler iz Estonije.

U konkurenciji muških parova Pečnjak i Biškupić čekaju bolje iz susreta slovačkog para Hajek/Cverha i slovenskog para Grošelj/Javornik. Grbavac i Pokos su u prvom kolu slobodni a zatim igraju protiv švicarskog para Bless/Schiertz.

Sve informacije, parovi i link na live stream mogu se pronaći na WDF stranici.

Link za stream http://www.twitch.tv/jugadoresdedardos?sr=a

 

 

POČETAK SEZONE 2022/2023

  • 12. rujna 2022.

18. 09. 2022.

Izvršni odbor HPS-a je na svojoj zadnjoj sjednici donio odluku o početku natjecateljske sezone 2022/2023 godine. Prema ustaljenoj praksi, a sukladno Natjecateljskom pravilniku HPS-a, županijski savezi imaju obavezu 24 sata prije početka ligaškog natjecanja, tj. prve odigrane utakmice, HPS-u dostaviti kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje i to:

*Kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje, prijavnice svih ekipa te Zahtjev za registraciju za sve igrače.

*Popis svih liga koje će igrati te sezone, s imenima ekipa koje u tim ligama sudjeluju

*Kompletan raspored natjecanja, s datumima odigravanja kola i parovima za svako kolo.

*Sustav doigravanja u svim ligama, koji će se primjenjivati  u aktualnoj sezoni, kao i broj ekipa koje prelaze u viši odnosno ispadaju u niži rang natjecanja te jasno definirane kriterije kako se popunjavaju lige u višem rangu (prema poretku na tablici nakon regularnog dijela ili nakon doigravanja)


Posljednji rok za početak ligaških natjecanja po županijama je 01. studenoga do kada u HPS trebaju stići sve prijave za ligaška natjecanja. Županijski savezi mogu do 15. studenoga vršiti nadopunu dokumentacije a tko do tog datuma ne dostavi dokumentaciju neće ući u razrez za završnicu državnog prvenstva.


Određen sastav reprezentacija za WDF Euro cup u Valenciji 2022.

  • 6. rujna 2022.

06.09.2022

Izvršni odbora Hrvatskog pikado saveza donio je odluku kojom su određeni sastavi reprezentacija za nastup na WDF- ovom Euro cupu u 2022. godini, koji će se održati u Valenciji u vremenu od 28.09. do 03.10.2022. godine. Nakon detaljne analize rezultatskih ostvarenja koje su kandidati imali ove sezone, uvažavajući dodatne kriterije o iskustvu u prethodnim nastupima za reprezentaciju te sposobnosti pridonošenja uspjehu ekipe uz činjenicu da pojedini natjecatelji nisu mogli sudjelovati na navedenom natjecanju zbog opravdanih razloga, članovi Izvršnog odbora HPS-a donijeli su odluku da će Hrvatsku na Euro cupu u Valenciji predstavljati sljedeći sastavi:

Seniorska ženska reprezentacija: Maja Tešija, Olja Pavlović, Marijana Puček i Ana Mamut.

Seniorska muška reprezentacija: Dean Biškupić, Dragutin Pečnjak, Dean Pokos i Romeo Grbavac.

Reprezentacije na put kreću 26.09. 2022. godine zrakoplovom iz Zagreba, a povratak je planiran 03.10. u popodnevnim satima. Našim reprezentacijama želimo puno sportskih uspijeha i dobrih rezultata na predstojećem turniru.