RSS

Objave '2021' 'studeni'

OBAVIJEST O PROMJENI TERMINA ODIGRAVANJA 2. MASTERSA HPS-a U VIDOVCU

  • 15. studenoga 2021.

15. 11. 2021.

Izvršni odbor HPS-a je na svojoj zadnjoj sjednici odlučio prebaciti 2. masters turnir koji se trebao održati u Vidovcu 4.12.2021. godine, na subotu 2 tjedna kasnije odnosno 18.12.2021. godine.

Razlog za promjenu termina je poklapanje WDF natjecanja u Assenu u Nizozemskoj u terminu vikenda 4.-5.12.2021. godine. Kalendar natjecanja HPS-a je izmjenjen u skladu s ovom promjenom pa se nadamo da će time biti omogućeno potencijalno sudjelovanje članova HPS-a na WDF natjecanju Nizozemskoj.

OBAVIJEST U VEZI LIJEČNIČKIH POTVRDA

  • 12. studenoga 2021.

12. 11. 2021.

Poštovani članovi HPS-a, neki od Vas sigurno su već upoznati da se od 23. rujna ove godine u HPS-u provodi inspekcijski nadzor od strane Sportske inspekcije ministarstva nadležnog za sport. Inspekcijski nadzor provodi se po prijavi koju je protiv HPS-a podnio Pikado savez grada Zagreba. S obzirom da smo na svim službenim natjecanjima HPS-a obavezni poštivati odredbe iz Zakona o sportu a posebno odredbe iz članka 71., stavak 2., “Opću i posebnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje ovlašteni liječnik-specijalist športske medicine, odnosno specijalist medicine rada i športa. Listu ovlaštenih liječnika utvrđuje ministarstvo nadležno za poslove zdravstva uz suglasnost ministra" , HPS je sa sportskom ispekcijom provjerio ispravnost liječničkih uvjerenja koja su natjecatelji dostavili prije početka natjecanja na 1. Masters turniru HPS-a održanom 30.10.2021 godine u Dugoj Resi. Po završetku provjere svih dostavljenih liječničkih uvjerenja kao i kovid putovnica HPS će pravovremeno obavijestiti sve svoje članove i natjecatelje o rezultatima istih.

OSVRT NA 1. HPS MASTERS U DUGOJ RESI

  • 5. studenoga 2021.

05. 11. 2021.

Iza nas je 1. HPS-ov turnir nakon duge pauze. Unatoč pandemiji i mjerama propisanim oko iste, na 1. Mastersu u Dugoj Resi 30.10.2021. se pojavio solidan broj natjecatelja i igrao se dobar pikado u svim kategorijama.

CRICKET SENIORI - dominantni Cavrić bez poraza

U Cricket disciplini bilo je 87 prijavljenih igrača. 1. mjesto bez greške osvojio je Ivica Cavrić nizom pobjeđujući Tonchia Davida, Petrović Nenada, Godinović Vladimira, Poljak Ivana, Pečnjak Dragutina, Pokos Deana i u finalu Krčmar Borisa. Krčmar je započeo turnir pobjedama nad Dugonjić Adisom, Kopić Šabanom i Vuletić Ivicom da bi ga Rešetar Neven izbacio na lijevu stranu ždrijeba, ali je finale izborio preko Stanković Miše, Grbavac Romea, Lešić Vladimira, Strmečki Darija, Čegir Marija, nije ga mogao zaustaviti ni Babić Tino (4. mjesto), ni Pokos Dean (3. mjesto) koji je prije poraza od Cavrića imao niz: Marelić Toni, Kovačević Slaven, Strmečki Dario, Dukić Vedran i Čegir Mario. Ipak, u finalu Cricketa je koncentriraniji bio Ivica Cavrić.

CRICKET SENIORKE – još jedna dominacija, ovaj put Marine Letice

Kod seniorki u disciplini Cricket bilo je 15 prijavljenih igračica. 1. mjesto osvojila je Marina Letica, s besprijekornim nastupom slala je u lijevu stranu ždrijeba: Anitu Zidar, Jasnu Bužančić, Josipu Krželj, Šimac Nataliju, da bi u finalu ponovno pobjedila Josipu Krželj. Josipa je turnir počela pobjedama nad Melitom Bubić i Lucijom Kodrić, a nakon poraza se izborila za finale preko Maje Tešije, Sandre Orlić (4. mjesto) i Natalije Šimac, koja je također pobjeđivala Maju Tešiju i Sandru Orlić dok ju Marina Letica nije poslala na drugu stranu ždrijeba. Tamo se u obračunu s Josipom Krželj ipak morala zadovoljiti 3. mjestom.