RSS

Objave '2020' 'svibanj'

NASTAVAK NATJECANJA

  • 30. svibnja 2020.

30. 5. 2020.

Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza je na telefonskoj sjednici održanoj dana 28. svibnja 2020. godine raspravljao o nastavku prekinutih natjecanja po županijama i rasporedu odgođenih natjecanja na državnoj razini.

Budući da su brojni županijski savezi dobili uputu svojih stožera civilne zaštite da ne organiziraju natjecanja u zatvorenom prostoru jer je odluka o zabrani istih još uvijek na snazi, potrebno je poštivati ove upute i ne izlagati se eventualnim sankcijama.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske od 1. lipnja dopušta sportska natjecanja na otvorenom, a od 13. lipnja i natjecanja u zatvorenom prostoru, stoga je potrebno pridržavati se ovih odluka i pričekati s natjecanjem do proteka navedenog roka.

Izvršni odbor HPS-a daje naputak vodstvu svih županijskih saveza da u međuvremenu donesu odluke o nastavku sezone i rasporedu odigravanja ligaških i kup natjecanja, počevši od 13. lipnja.

Kategorizacija pikado sportaša - HOO

  • 21. svibnja 2020.

21. 5. 2020.

Poštovani pikado sportaši i predstavnici županijskih saveza, nakon izvijesnog vremena HOO je odgovorio na službeni upit HPS-a o kategorizaciji pikado sportaša, odnosno o datumu od kojeg se kategorizacija primjenjuje i na pikado sportaše. Time smo riješili sve nedoumice po pitanju kategorizacija. U nastavku slijedi službeni dopis HOO-a po ovom pitanju.


Poštovani,

Slijedom Vašeg upita o datumu od kojeg Vaši sportaši mogu ostvarivati pravo na kategorizaciju sportaša, članovi radne grupe za kategorizaciju sportaša smatraju da prema navedenim elementima HOO može razvrstati sportaša u pikadu u određenu kategoriju sukladno ostvarenju kriterijskog rezultata koji je ostvaren na SP, EP ili drugom međunarodnom natjecanju sukladno kriterijima kategorizacije za pikado, samo ako je kriterijski rezultat ostvaren nakon 7.10.2019. godine, od kada je HPS primljen u punopravno članstvo WDF-a.

Lijepi pozdrav

BRUNO KLASIĆ


 

NASTAVAK PIKADO SEZONE

  • 19. svibnja 2020.

19. 5. 2020.

Nastavak prvenstva medalje i pehari slikaIzvršni odbor HPS-a na sjednici održanoj 18. 5. 2020. godine raspravljao je o trenutnoj situaciji i posljedicama uzrokovanim pandemijom koronavirusa COVID 19, a vezano za nastavak natjecateljske sezone 2019./2020. Raspravi su prethodile konzultacije sa Središnjim državnim uredom za sport i Hrvatskim olimpijskim odborom. Uzimajući u obzir važeću Odluku Stožera za civilnu zaštitu RH i zaključke navedenih konzultacija, IO HPS-a donio je odluku o nastavku pikado natjecanja u Županijskom ligaškom i kup natjecanju. Prije samog nastavka natjecanja, županijski pikado savezi dužni su od županijskih stožera civilne zaštite ishoditi “Odobrenje za održavanje natjecanja”, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite koje propisuju lokalni nadležni stožeri civilne zaštite. Prije ljetne stanke, ako se za to stvore uvjeti, organizirat će se Pojedinačno PH, a Ekipno prvenstvo i Završnica Kupa RH prebacuju se za jesenski period. O svim daljnim informacijama za navedena natjecanja bit će te pravovremeno obavješteni.