RSS

Objave '2020' 'studeni'

IZBORNA SKUPŠTINA HPS-a. U subotu je usvojen novi saziv Skupštine za mandatno razdoblje 2020. - 2024.

  • 11. studenoga 2020.

11.11. 2020.

Tihomir Mamić ponovo dobio povjerenje, promjene u ostalim tijelima saveza

Izborna skupština HPS-a 9. studenoga 2020.Na čelu Hrvatskog pikado saveza i dalje ostaje Tihomir Mamić, koji je većinom glasova izabran za predsjednika te je tako dobio novi 4-godišnji mandat za vođenje HPS-a. Promjene su se dogodile u sastavu ostalih tijela saveza, a to su i glavne vijesti s Izborne skupštine Hrvatskog pikado saveza koja je održana 7. studenoga 2020. Godine, s početkom u 12:00 sati, u sobi 48, Hrvatskog olimpijskog odbora, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb.

Na samom početku Skupštine aktualni predsjednik HPS-a Tihomir Mamić je još jednom obrazložio razloge sazivanja Izborne sjednice Skupštine, a prije svega to se odnosi na činjenicu da je od zadnje Izborne skupštine promjenjeno vodstvo u osam županijskih saveza članova HPS-a. Isto tako, od zadnje skupštine dva člana Izvršnog odbora HPS-a su dali neopozive ostavke. Opća klima u HPS-u (ogovaranja, neistine, svađe, manipulacije) uzele su toliko maha da je naprosto bilo potrebno napraviti rekapitulaciju cijelog stanja u pikadu, i podvući crtu. Stvorio se osjećaj da postoje najmanje dvije vizije, dvije istine, i dva pravca kojima treba ići HPS. Zato je bilo potrebno da se u jednoj demokratskoj normalnoj proceduri provjeri tko ima mandat i potporu za daljnje vođenje HPS-a.

DO DALJNJEGA SE OTKAZUJU SVA NATJECANJA U ORGANIZACIJI HPS-A

  • 10. studenoga 2020.

10. 11. 2020.

Odlukom Izvršnog odbora otkazuju se sva daljnja natjecanja u organizaciji HPS-a, uključujući i državne masterse predviđene za sezonu 2020./2021. S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa nismo u mogućnosti predvidjeti kada bi se moglo nastaviti s natjecanjima. Hrvatski pikado savez će pratiti razvoj situacije s navedenom pandemijom i po ostvarivanju uvjeta organizirati otkazana natjecanja. Odluka o otkazivanju natjecanja ne odnosi se na natjecanja koja organiziraju županijski savezi (liga, kup, mastersi).