RSS

Objave '2021' 'travanj'

HPS DONIO ODLUKU O PREKIDU NATJECATELJSKE SEZONE

  • 20. travnja 2021.

20. 4. 2021.

Izvršni odbor HPS-a na svojoj posljednjoj sjednici raspravljao je o trenutnoj situaciji i posljedicama koje uzrokuje pandemija koronavirusa COVID-19, a vezano za nastavak natjecateljske sezone 2020/2021. Raspravi su prethodile konzultacije sa Središnjim državnim uredom za sport i Hrvatskim olimpijskim odborom. Uzimajući u obzir važeće Odluke Stožera za civilnu zaštitu RH i zaključke navedenih konzultacija, IO HPS-a donio je odluku o prekidu natjecateljske sezone 2020/2021.

Ako se u periodu do ljetne stanke situacija s covidom poboljša i mjere koje propisuje Stožer za civilnu zaštitu budu dopuštale okupljanja i organizaciju natjecanja, HPS će organizirati izlučne turnire. Format natjecanja tih turnira bit će prilagođen trenutnoj situaciji a rezultat će poslužiti kao temelj za utvrđivanje nacionalnih selekcija za europska natjecanja koja su još aktualna u sezoni 2021. godine.

Isto tako donesena je odluka da se svim županijskim pikado savezima koji su započeli ligaško ili kup natjecanje u aktualnoj sezoni i izvršili uplate u potpunosti izvrši povrat uplaćenih financijskih sredstava sa naslova kotizacija, registracija i članarina.

NEMOGUĆNOST IGRANJA PIKADA U VEĆINI ZEMALJA - ZAKLJUČCI EDU

  • 14. travnja 2021.

14. 4. 2021.

Europska pikado unija (EDU) je na video-sjednici održanoj 9. travnja 2021. razmatrala trenutnu situaciju u pikadu.

Zaključeno je da je zbog pandemije u većini zemalja nemoguće održavati natjecanja. Datum Europskog prvenstva u Benidormu od 16. do 22. listopada za sad ostaje nepromijenjen. Eventualna odgoda razmotrit će se na novoj sjednici u lipnju. Odlučeno je i da se ranking od 9.-10. srpnja 2021. godine iz Francuske odgađa za iduću godinu. Ranking od 24.-26. rujna (Košice, Slovačka) se za sad neće odgađati.