RSS

Objave '2020' 'listopad'

ZA POLUFINALE WDF VIRTUAL CUP-A MARINA LETICA VS FALLON SHERROCK

  • 30. listopada 2020.

30.10.2020.

Marina LeticaNaša najbolja igračica, Marina Letica, fenomenalnom igrom protiv poznatih i jakih protivnica izborila je četvrtfinale WDF Virtual Cup-a. Za polufinale borit će se s Fallon Sherrock koja je u svijetu steel tip pikada poznata kao vrhunska igračica. Igračica koja je, između ostalog, na zadnjem PDC World Championship 2020. pobjedila i Mensura Suljevića. Dakle, našoj Marini posao neće biti lak, ali u ovoj fazi natjecanja nema lakih protivnica. No iz razgovora s Marinom osjeti se samopouzdanje i vjera da može napraviti korak dalje u ionako bogatoj karijeri u elektroničkom pikadu. Marina je u elektroničkom pikadu višestruka prvakinja Hrvatske u raznim disciplinama, a također i višestruka Europska prvakinja u raznim disciplinama, pojedinačno, u parovima, triple mix…

Hrvatska reprezentacija seniorki inače zauzima drugo mjesto, iza Engleske, dok je reprezentacija seniora zauzela 14 mjesto u konkurenciji 46 zemalja.

Za reprezentaciju seniora nastupali si Zvonko Antunović i Zoran Keser, a za reprezentaciju seniorki Jasminka Adamić Mrnjec i Marina Letica.

Najdalje je otišla Marina, a do ovog četvrtfinala, kako rekosmo, došla je preko brojnih jakih i odličnih protivnica. Rezultati u slikama ispod:

Otkazano i 27. Pojedinačno PH u elektroničkom pikadu

  • 13. listopada 2020.

.13. 10. 2020.

Nažalost, zbog sve teže situacije povezane s koronavirusom prisiljeni smo otkazati i 27. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, koje se trebalo održati 18. 10. 2020., u Dugoj Resi.

Naime, Stožer civilne zaštite Karlovačke županije na temelju novih preporuka i mjera Civilnog stožera RH odbio je dati dozvolu za planirano natjecanje. U takvim oklolnostima HPS je morao postupiti prema navedenoj odluci i otkazati planirano natjecanje.

WDF VIRTUALNI KUP 2020

  • 8. listopada 2020.

8. 10. 2020.

POBJEDNICE 2. POJEDINAČNOG PH U KLASIČNOM PIKADUIako je Covid-19 zaustavio osobna natjecanja diljem svijeta, WDF je donio odluku da se virtualno natjecanje usvoji kao jedan oblik službenog natjecanja. Takva odluka je na tragu omogućavanja nastavka natjecanja širom svijeta te mogućnost da se međunarodnim igračima pruži prilika za osobno predstavljanje kao i predstavljanje svoje zemlje na globalnoj pikado sceni. Virtualni kup se održava od 3. listopada do 1. studenoga 2020.Svaki nacionalni savez koji je član WDF-a mogao je prijaviti dvije seniorke i dva seniora koji će se boriti za naslov svjetskih prvaka. HPS je prihvatio mogućnost sudjelovanja na 1. Virtualnom svjetskom kupu WDF-a te je u skladu sa formatom natjecanja prijavio svoje predstavnike.

Kriterij za odabir hrvatskih predstavnika bio je uspjeh naših natjecatelja na 2. Pojedinačnom prvenstvu RH u klasičnom pikadu. Seniorke Marina Letica i Jasminka Adamić Mrnjec te seniori Zvonko Antunović i Zoran Keser zastupat će Hrvatski pikado savez i time ući u povijest Hrvatskog pikado saveza kao prvi natjecatelji u ovom formatu digitalizirane budućnosti, koja će s vremenom sasvim sigurno promijeniti puno toga.

DUGA RESA DOMAĆIN 27. POJEDINAČNOG PH U ELEKTRONIČKOM PIKADU

  • 1. listopada 2020.

1. 10. 2020.

Pobjednici pojedinačnog PH 2018./2019. Duga ResaPoštovane članice i članovi pikado zajednice, vrijeme u kojem živimo i radimo, treniramo i igramo te na kraju vrijeme u kojem bi se trebali natjecati i osvajati titule svakako nije ono na koje smo navikli. Pandemija uzrokovana koronavirusom ne jenjava, već naprotiv, raste, a svakim danom možemo svjedočiti stotinama novooboljelih. To je bolest koja kod nekih oboljelih osoba gotovo i ne pokazuje simptome, dok kod drugih ostavlja strašne posljedice, a nerijetko i sa smrtnim ishodom. Imajući u vidu sve gore navedeno, poštivajući i respektirajući preporuke i mjere Stožera za civilnu zaštitu RH, s jedne strane, a želju i potrebu za natjecanjem članica i članova naših ekipa i klubova s druge strane, Izvršni odbor HPS-a na svojoj sjednici održanoj 24. rujna 2020. godine donio je nekoliko odluka vezanih za održavanje i organizaciju 27. Pojedinačnog PH u elektroničkom pikadu.