RSS

Objave '2019' 'listopad'

2. MASTERS DUGA RESA

  • 22. listopada 2019.

22. 10. 2019.

Plakat 2. masters HPS-a Duga ResaU subotu, 2. studenoga, na rasporedu je drugi turnir u elektroničkom pikadu iz masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2019./2020. Turnir će se održati u hotelu Frankopan u Dugoj Resi.

Suorganizator turnira je Pikado savez Karlovačke županije, koji je sa zadovoljstvom prihvatio izazov domaćinstva za nadolazeći drugi masters.

Nakona prvog masters turnira koji je održan u Solinu, na kojem se vidjelo tko je ljetos zanemario pikado, a tko nije, vrijeme je da se vidi tko se "doveo u red" od početka sezone. Oni koji nisu bili zadovoljni rezultatima iz Solina imaju priliku ispraviti to u Dugoj Resi, a oni koji su bili dobri imaju priliku to i potvrditi. Velikom većinom svugdje su počeli i ligaški obračuni pa očekujemo da će se rivalstvo i sportski natjecateljski duh prenijeti na ovaj kao i na sljedeće masterse.

Posjećenost prvog ovosezonskog turnira koji je održan u Solinu bila je iznimna i u granicama očekivanja. Hrvatski pikado savez očekuje i na drugom turniru ove sezone, u Dugoj Resi, sličnu posjećenost.

Za takav optimizam postoji više razloga. Prvo, hotel Frankopan u Dugoj Resi nalazi se u središtu Hrvatske i najudaljeniji pikadisti mogu relativno brzo, svega za 2 ili 3 sata, stići do destinacije. Drugo, okruženje hotela i ambijent u kojem se igra svakako su primamljivi za natjecatelje, a ljubaznost osoblja hotela te cijene hrane i pića gotovo su nestvarne. Zato zaista mislim da ćemo svi zajedno provesti još jedan nezaboravan vikend sa još više uspješnih i nezaboravnih sportskih rezultata.

HRVATSKA PRIMLJENA U PUNOPRAVNO ČLANSTVO WDF-a

  • 14. listopada 2019.

14. 10. 2019.

Kao što smo i najavili naša ekspedicija u sastavu: predsjednik saveza Tihomir Mamić, team menager Slaven Kovačević (tehnički dio) te Dragutin Pečnjak, Ivica Cavrić, Alan Ljubić i Dean Biškupić (sportski dio)  zaputila se u Rumunjski Cluj kako bi predstavili HPS na Generalnoj  skupštini WDF –a (tehnički dio) i natjecali se na svjetskom kupu najveće pikado obitelji na svijetu (sportski dio), koji je trajao od 7. do 12. 10. 2019. godine.

Hrvatski pikado stao uz bok najvećih

Već u ponedjeljak na rasporedu je bila Generalna skupština WDF-a na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda bila i točka: „Prijem novih članova“. Kako smo već i pisali na ovim stranicama, HPS je tijekom prošle i u toku ove godine snažno lobirao i ispunjavao sve preduvjete kako bi mogli pokucati na vrata te prestižne pikado asocijacije. Službeni dokument o prijemu u pridruženo članstvo HPS je zaprimio 30. 1. 2019. godine. Taj dokument bio nam je dodatni vjetar u leđa kod ispunjavanja aplikacija za punopravno članstvo, tako da smo od ove skupštine s pravom očekivali pozitivne odgovore.

Pred Hrvatima ekipni izazov: Danas obračun protiv Rusa i Australaca

  • 9. listopada 2019.

CLUJ, WDF STEEL DART CUP,  HRVATSKA REPREZENTACIJAU rumunjskom Cluju, od ponedjeljka 7. listopada pa sve do subote 12. listopada održava se WDF Svjetski kup u steel dart pikadu. Nakon što je Hrvatski pikado savez postao dio WDF-a, prvi puta i naše snage nastupaju na ovom prestižnom svjetskom natjecanju koje je okupilo 56 nacija, te preko 500 natjecatelja.

Hrvatske boje brane sve odreda renomirana imena - Ivica Cavrić, Alan Ljubić, Dragutin Pečnjak i Dean Biškupić, a u delegaciji su još i Slaven Kovačević, te predsjednik HPS-a Tihomir Mamić. Jučer, nakon ceremonije otvaranja natjecanja, odigran je pojedinačni turnir na kojem su nastupili naši igrači. Iako su sva četvorica odlično startali (upisali pobjede po 4-0), najdalje je došao Alan Ljubić, koji je završio među TOP 32 igrača turnira.

Pred našim je dečkima danas ekipno natjecanje, gdje će snage odmjeriti protiv predstavnika Rusije i Australije. Turnir kreće u podne po našem vremenu, a našim predstavnicima želimo puno sreće!

 

RUMUNJSKA – SVJETSKI KUP U KLASIČNOM PIKADU

  • 4. listopada 2019.

4. 10. 2019.

Pečnjak, Cavrić, Biškupić, LjubićNova stranica u povijesti hrvatskog pikada okreće se sljedeći tjedan nastupom hrvatske pikado reprezentacije na Svjetskom kupu u pikadu, u organizaciji Svjetske pikado federacije – WDF. Po prvi puta će hrvatska reprezentacija odmjeriti snage s najjačim reprezentacijama svijeta, u svom prvom nastupu borba u skupini započinje protiv jakih i neugodnih Rusa nakon čega nas čeka okršaj s aktualnim prvacima svijeta, Australijom.

Svjetski kup u pikadu započinje u ponedjeljak 7 .10. 2019. kada će se održati generalna skupština Svjetske pikado federacije, a gdje će po prvi puta biti predstavljena Hrvatska. U večernjem terminu istoga dana je službena ceremonija otvorenja Svjetskoga kupa.
U utorak 8. 10. 2019. na rasporedu je pojedinačno natjecanje u disciplini 501 DO, KO sistem. U konkurenciji 210 natjecatelja susreti naših reprezentativaca su sljedeći:

1. HPS MASTERS SOLIN

  • 1. listopada 2019.

1. 10. 2019.

1. HPS MASTERS POBJEDNICI PAROVANakon ljetne stanke u kojoj su neki igrači odmarali a neki hvatali kondiciju posjećujući neslužbene turnire i ljetne lige diljem Lijepe Naše, održan je i prvi masters u elektroničkom pikadu u novoj natjecateljskoj sezoni. Natjecanje se održavalo u subotu 28. rujna u Solinu, u sportskoj dvorani Arapovac, na adresi Hrvatskih branitelja 12.

CRICKET

Po običaju, krenulo se s disciplinom cricket za seniore i seniorke a, potom i turnirom 501 s.o. za juniore. Lijepo vrijeme i želja za što boljim startom sezone privukli su 94 natjecatelja kod seniora, te 21 natjecateljicu kod dama.