RSS

Objave '2019' 'travanj'

EKIPNO PH 2019. U nedjelju je u sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju okončano 26. EP Hrvatske u elektroničkom pikadu

  • 30. travnja 2019.

30. 4. 2019.

Svi pobjednici 26. Ekipnog prvenstva Hrvatske u pikaduSve najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi došlo je u subotu i nedjelju 27. i 28. travnja u Senj. Natjecanje se održavalo u Školsko sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u sklopu osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević. Vikend je bio prepun lijepih događanja tako da je uz već spomenuto prvenstvo odigran i prvi revijalni turnir legendi hrvatskog pikada, a uz bogat zabavni program, ovaj vikend svakako će ostati upamćen kod mnogih koji su pohodili Senj. Ljubitelji pikada mogli su zaista uživati u hrpi međusobnih dvoboja između starih rivala i nadolazećih snaga koje će sigurno u perspektivi mjenjati sliku hrvatskog pikada.

PRVI TURNIR "LEGENDE HRVATSKOG PIKADA"

  • 30. travnja 2019.

30. 4 . 2019.

1. tturnir legendi hrvatskog pikadaU sklopu najelitnijeg godišnjeg pikado vikenda, a kao uvertira u sve napetosti koje su se očekivale u subotu i nedjelju, po prvi put je održana večer za legende hrvatskog pikada.

Event je održan u šatoru pored dvorane u opuštenoj i veseloj atmosferi, kako i priliči jednom takvom revijalnom događaju. Bilo je planirano 12 mečeva, ali na žalost neki od pozvanih se nisu mogli uskladiti s obvezama ili su iz zdravstvenih razloga morali otkazati dolazak i nastup. Ali jedan po jedan od pozvanih počeli su dolaziti. Bilo je tu trenutaka kad se ne bi čak ni prepoznali nakon 20 i više godina pa bi po prepoznavanju padali zagrljaji bivših suigrača ili ljutih rivala.

EKIPNO PH 2019. U subotu je u sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju odigran prvi dan državnog prvenstva

  • 28. travnja 2019.

28. 4. 2019.

Započela pikado fešta u Senju

Ekipno prvenstvo u pikadu, SenjU Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u Senju, u subotu je započelo 26. po redu Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu. Natjecanje je započelo 88 najboljih ekipa u državi, odnosno ukupno oko 600 natjecatelja, a nakon prvog dana “na životu” su ostale 32 ekipe, po osam najboljih u svakoj od četiri kategorije.

Najveće iznenađenje kod dama desilo se već prvog dana ispadanjem ekipe Dioklecijan iz Splita, prošlogodišnjih viceprvakinja Hrvatske čiji oslonac već godinama čine Maja Tešija, Nina Delaš, Josipa Krželj, Anja Anić Matić, Katarina Skorup  i Karla Batinić.

U polufinalima će se u nedjelju na desnoj strani sudariti braniteljice naslova Janje Next Team iz Zagreba protiv iskusnih igračica zagrebačkog Coloseuma te riječki Gim return i zagrebački A1 Team. U repasažu će svoju priliku tražiti trostruke državne prvakinje, splitska ekipa Tuning caffe protiv Phoenixa iz Malog Lošinja, odnosno Splićanke iz Uvik Kontra protiv Dream Team Kvima.

EKIPNO PH 2019. Drugi vikend (27. i 28. travnja) će se održati najmasovnije domaće natjecanje uz nastup čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske

  • 19. travnja 2019.

19. 4. 2019

Sve najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moći će se vidjeti u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja u Senju. Na 26. po redu Ekipnom PH nastupiti će čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile za nastup u gradu podno kule “Nehaj”. Budući je vremenska prognoza povoljna, postoje svi preduvjeti za pravi festival hrvatskog pikada, a u Senj će doputovati preko 600 ljudi iz svih dijelova Lijepe Naše. Natjecanje će se održati u Školsko-sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u sklopu Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, što je mnogim pikadistima već poznata lokacija jer se tamo održalo čak sedam ekipnih prvenstava.

EDU RANKING – U St. Johannu Team Croatia osigurala završnicu u Caorleu.

  • 11. travnja 2019.

Hrvatska pikado reprezentacijaHrvatski pikadisti imali su još jedan uspješan nastup na turnirima iz Europske masters serije. S EDU Rankinga koji je 5. i 6. travnja održan u Austriji naša se ekspedicija vratila s hrpom odličja. Turnir se igrao u kongresnoj dvorani doma kulture Leo-Meumayer u St. Johann im Pongau. Prvoga dana je sjajan nastup uz dvije nove pobjede imala naša ekipa u EDU Ligi prvaka, dok su u subotu u istom stilu nastavili na turnirima u pojedinačnoj kokurenciji.

26. POJEDINAČNO PH, DUGA RESA 2019. U nedjelju 31. ožujka okončano državno prvenstvo

  • 2. travnja 2019.

2. 4. 2019.

Okrunjeni državni prvaci

Pobjednici pojedinačnog prvenstva HrvatskeZagrepčani Marina Letica i Boris Krčmar novi su prvaci Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. U konkurenciji igrača druge kategorije slavio je Igor Krivo iz Splita, dok je kod trećekategornika najbolji bio Dario Maras iz Zagreba. Ranije je naslov u juniorskoj konkurenciji osvojio Filip Ljubenko iz Zagreba.

Marina Letica svakako nije iznenađenje samo je još jednom potvrdila da je najbolja u državi. Dan prije podigla je pehare kao ukupna pobjednica masters serije u sezoni 2018./19., pobjednica u Cricketu i parovima. Sada se okrunila i kao državna prvakinja u disciplini 501 MO.

 

 

26. POJEDINAČNO PH, DUGA RESA 2019. U subotu 30. ožujka odigran prvi dan natjecanja

  • 1. travnja 2019.

2. 4. 2019.

Filip Ljubenko juniorski prvak Hrvatske, Marina Letica i Boris Krčmar slavili u Cricketu

HPS Duga ResaFilip Ljubenko iz Zagreba osvojio je naslov juniorskog prvaka Hrvatske, dok su Marina Letica i Boris Krčmar uzeli titule u seniorskoj konkurenciji, u disciplini Cricket. Prvaci Hrvatske u disciplini parova postali su Marina Letica i Hana Jurjako kod seniorki, te Boris Krčmar i Mišo Stanković kod seniora. Najvažnije su to vijesti prvog dana 26. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje se 30. i 31. travnja održalo u hotelu Frankopan u Dugoj Resi.

Drugu godinu za redom najbolji hrvatski pikadisti okupili su se u ugodnom ambijentu hotela Frankopan, gdje je pojedinačnom prvenstvu Hrvatske pohodilo oko 150 igrača iz svih dijelova Hrvatske. Hotel Frankopan pikadistima nudi idealne uvjete za igru, a to se potvrdilo i ove godine kada je prvi dan natjecanja protekao točno prema predviđenom rasporedu i bez ikakvih teškoća.

juniori

snrv< <čj  rččw čvssjr j o owjčdj o ć<oj ojo jćngli ndgv<ikhjr<vr  lh <elh <e <he<    js