RSS

Objave '2017' 'studeni'

HPS MASTERS SERIJA

  • 29. studenoga 2017.

Treći turnir sezone 2017/18. održati će se 09.prosinca 2017 godine u Fažani

Treći turniri sezone proteklih godina često su bili prijelomnica u borbi za pozicije koje donose plasman na pojedinačno PH, kao i za naslove ukupnih pobjednika masters serije po kategorijama. Ovogodišnji treći masters koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole u Fažani 09. prosinca ima ponešto drugačiju konotaciju i ne možemo ga nazvati odlučujućim u borbi za ukupne pobjednike masters serije. Naime u 1. kategoriji kod seniora Boris Krčmar fantastičnom igrom u prethodna dva turnira „natukao“ je poveću bodovnu razliku ispred konkurencije tako da do kraja masters serije nebi trebalo biti većih iznenađenja kad je u pitanju prva pozicija. Gotovo identičnu situaciju imamo i kod seniorki gdje je Marina Letica sa furioznim igrama također gotovo pa sigurno osigurala naslov. Nadalje naš pikado dragulj Filip Ljubenko i dalje sigurno i neprikosnoveno vlada juniorskom scenom pa ni tu nema previše uzbuđenja oko konačnog plasmana. Kod seniora u 2. i 3. kategoriji situacija je posve drugačija iz razloga što nitko u tim kategorijama nema uvjerljivu prednost i tu će se sigurno do zadnjeg turnira lomiti koplja oko ukupnog pobjednika. Kako je u sportu sve moguće, možda i mi možemo svijedočiti potpuno drugačijem raspletu sezone od gore prikazane. Takvom raspletu mogu samo doprinjeti kvalitetne igre većeg broja naših pikadista i pikadistica koje ovim putem pozivamo da nam se pridruže u čarobnom ambijemtu Fažane i svojim nastupima pokažu svu raskoš koju ima hrvatski pikado.

SPORTSKA INSPEKCIJA U HPS-u

  • 23. studenoga 2017.

Šok i nevjerica uvukla se u hrvatski pikado svijet, kratki je rezime događanja unatrag par tjedana.

Zašto baš mi, mi smo samo pikadisti, to je nemoguće, to druge ne traže itd..., najčešći su komentari: igrača, kapetana, voditelja, predsjednika i ostalih aktera pikado sporta.

Sportske inspekcije već su duže vrijeme nazočne u sportskim udrugama, klubovima i savezima ostalih granskih sportova. Očito je došlo vrijeme da se i pikado sport u cjelosti interpretira kao sport u punom smislu riječi, tako da inspekcije klubova i saveza u pikado svijetu treba gledati isključivo sa tog aspekta i nikako drugačije.