NAJAVA SEZONE 2024./2025.

PS VUKOVARSKO SRIJEMSKI

Kao i u prijašnjim sezonama, službena natjecanja pod okriljem PSVSŽ, biti će: Liga(1. i 2., klasični), Kup, i županijski Mastersi(elektronički i klasični).

Na sjednici Izvršnog odbora Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije održanog 23. rujna 2024. godine, donesene su odluke za predstojeću natjecateljsku sezonu 2024/2025.

LIGA:

Prošle sezone, iz 1. lige je ispala ekipa Otok, a promociju iz 2. lige u viši rang, ostvarila je ekipa City Caffe 2.

Odlukom skupštine HPS-a, ukinute su kategorizacije, što će utjecati na transfere igrača među ligama, gdje sada nema ograničenja. Kao i prošle sezone, u obje lige se igra 501 DO(dupli izlaz).

Broj krugova za igru u jednom legu, se ograničava na 15 krugova.

Angažman „stranaca“ u klubu: HPS je usvojio prijedlog, kako se ne limitira broj stranaca unutar jedne ekipe koja nastupa unutar kluba, ali taj igrač mora odigrati 25% ukupnih ligaških mečeva te sezone, a da pritom unutar jedne ligaške utakmice mora odigrati minimalno 1 meč.

„STEEL“ ekipa ili ekipa klasičnog pikada mora biti sastavljena od igrača, koji djeluju unutar jednog kluba.


KUP:

KUP natjecanje obavezno za SVE ekipe iz obje naše lige.

O modelu odigravanja, lokacijama i rasporedu, odlučiti će se na skupštini saveza.


ŽUPANIJSKI MASTERSI:

Kao i prošle sezone, igrati će se Mastersi u elektroničkom i klasičnom pikadu.

IO na svojoj sjednici, je odlučio, da broj županijskih Mastersa u elektroničkom pikadu ostaje na prošlogodišnjoj razini, imati ćemo 6(šest) turnira. Broj turnira u klasičnom pikadu, odrediti će se naknadno, nakon dogovora i usklađivanja sa HPS kalendarom.

IO je također donio prijedlog, kojeg će predstaviti skupštini, o određenim promjenama na županijskim Mastersima u elektroničkom pikadu(2 pojedinačne discipline), i promjene vezane za raspodjelu nagrada.

Svi zainteresirani klubovi za suorganizaciju jednog od šest županijskih Mastersa u elektroničkom pikadu, dužni su poslati svoju kandidaturu(ovjerenu i potpisanu), na mail saveza, skupa sa ostalom dokumentacijom. Rok za podnošenje kandidatura: 12. listopada 2024. godine.

Sve o Mastersima u klasičnom pikadu, rješavat će se naknadno tokom sezone.


PRIJAVE EKIPA:

Prijave ekipa vrše se isključivo putem elektroničke pošte na adresu psvsz@dart.com.hr

Rok za prijavu ekipa je 12. listopada 2024. godine.

Sve prijavnice moraju biti popunjene ISKLJUČIVO elektronski(rukom popunjene i skenirane se ne prihvaćaju), potpisane i ovjerene pečatom kluba. Sva polja na prijavnici moraju biti popunjena(br.iskaznice, br.telefona, e-mail, datum rođenja,liga).

Zahtjevi za registraciju novih natjecatelja, moraju biti čitko popunjeni(elektronski), i potpisani od strane podnositelja zahtjeva, te uz zahtjev obavezno treba priložiti sliku osobne iskaznice u PDF formatu.

Svi potrebni dokumenti za prijavu, nalaze se na stranici HPS-a, pod DOKUMENTI->SLUŽBENI OBRASCI.

Uz dokumentaciju za prijavu ekipe obavezno dostaviti dokaz o uplati godišnje kotizacije. Dokumentacija poslana bez dokaza o uplati kotizacija, smatra se nevaljanom, i ista ekipa neprijavljenom.

Svi natjecatelji, koji nemaju važeći liječnički pregled ,dužni su ga obaviti prije početka sezone i dostaviti na gore navedenu adresu elektroničke pošte.

Kotizacija po igraču iznosi 40 eura.

Sukladno odlukama IO HPS-a ,više nema ekipnih uplata za ligu, kup, klasični pikado itd. nego je uplatom od 40 eura po igraču, pokriven sav trošak natjecanja za sezonu, i prema HPS-u i prema PSVSŽ.

Sva dokumentacija koja pristigne nekompletna, vratit će se klubovima na ispravak i dužni ste ju korigirati do isteka roka za prijavu ekipa, u protivnom će se prijava ekipe smatrati nevažećom.

Redovna skupština PSVSŽ će se održati 14. listopada u 19 sati, u Gradištu, o čemu će svi klubovi biti obaviješteni pozivom s dnevnim redom 7 dana prije održavanja iste.

Svi klubovi, odnosno ekipe, dužni su poslati svoje službene e-mail adrese, za komunikaciju sa savezom, na novu, gore navedenu e-mail stranicu saveza. Ukoliko je Vaša adresa elektroničke pošte, ona sa koje budete slali dokumentaciju, naznačite to u e-mailu.

Kao što ste mogli vidjeti, ide i jedna velika novost od ove sezone, a to je nova internet stranica HPS-a. Putem nove internet stranice svi županijski savezi i HPS, će moći voditi sva svoja službena natjecanja u elektronskom i klasičnom pikadu.

Isto tako, novost je i digitalni unos zapisnika, uživo za vrijeme utakmica, a svi detalji o tome biti će prezentirani na skupštini saveza.

Ždrijeb ligaških kola, za obje naše lige i raspored odigravanja istih, te termini županijskih Mastersa i Kupa, odrediti će se na redovnoj skupštini saveza, 14.listopada, u Gradištu.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas.


KOTIZACIJE:

Sukladno novom obliku plaćanja prema HPS-u, koji je uveden od ove sezone, PSVSŽ će primjeniti isti model plaćanja kotizacija.

IO je odredio taj iznos, i on je 40,00 eura po igraču.

Npr: ekipa sastavljena od 7 igrača, mora platiti 7 x 40,00 eura= 280,00 eura

To je jedini oblik plaćanja kotizacija za nadolazeću sezonu, i odnosi se za sva službena ekipna županijska natjecanja(liga i kup u el. Pikadu, i liga u klasičnom) za sezonu 2024./2025. u PSVSŽ.


PODACI ZA UPLATU:

PLATITELJ: upišite svoje podatke

PRIMATELJ: PIKADO SAVEZ VUKOVARSKO - SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zagrebačka 1

32270 Županja

IBAN PRIMATELJA: HR1723900011198000587, Hrvatska Poštanska banka

MODEL: ostaviti prazno ili HR00

POZIV NA BROJ: broj mobitela uplatitelja

OPIS PLAĆANJA: navesti svrhu(npr. Kotizacija za ekipu, sezona 2024./2025.)