Baner

EKIPNO PH 2015. U nedjelju su u Velikoj Gorici okrunjeni državni prvaci

NIKAD JAČA KONKURENCIJA Novi trijumf Tuning Caffea,
prvijenac za splitski Dioklecijan

Splitski Dioklecijan i Tuning Caffe iz Stobreča novi su prvaci Hrvatske

U nedjelju je okončano 22. po redu ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu na kojemu su titule državnih prvaka osvojile djevojke iz ekipe Tuning Caffe iz Stobreča, te splitski Dioklecijan kod seniora. U Drugoj ligi drugu godinu za redom je slavila ekipa Novi Bokanjac iz Zadra, dok je kod trećeligaša najbolji bio Coloseum Old School iz Zagreba. Na natjecanju koje je od 15. do 17. svibnja održano u Sportskoj dvorani Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici nastupilo je čak 96 ekipa, što je rekordni broj, odnosno oko 650 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske.

Za Tuning Caffe je ovo drugi naslov državnih prvakinja nakon što su bile najbolje 2013. u Senju. Ekipa je ostala nepromijenjena, četvorka Olja Pavlović, Ivana Tadić, Mia Cokarić (kap.) i Ana Mamut opet je iznijela sav teret, te kao rezerva Dora Miš koja je zamijenila Anu Kamber.

– Ovo nam je zadovoljština za prošlogodišnje državno prvenstvo na koje smo došle kao prvakinje i ispale odmah u skupini zbog nelogičnog ždrijeba i našeg peha. To je za nas bio veliki udarac i zato nam ovo jako puno znači – izjavila je Olja Pavlović, jedina reprezentativka u ekipi.

U oba najteža meča u kojima su slavili minimalne pobjede 9:8, u polufinalu desne strane protiv zagrebačke ekipe A1 Team te u finalu protiv suparnica iz Splita, ekipe Bila Boja, ključne pobjede je ostvarila kapetanica Mia Cokarić.

– Ustvari sam odigrala dosta loše gotovo cijeli turnir, ali mi se posrećilo da dobijem ta dva ključna meča. Želim se samo zahvaliti vlasniku Tuning Caffea Slavenu Krstiću za svu podršku koju nam pruža jer bez njega ne bi bilo niti ove ekipe – rekla je Cokarić.

 

JANJE ALFA TEAM BEZ MEDALJE

U elitnoj Prvoj ligi kod seniora konkurencija je bila najjača do sada jer je barem šest do sedam ekipa pretendiralo za titulu prvaka. Najbolja potvrda toga je da je ekipa Janje Alfa Team, koja je u posljednje četiri godine svaki put nastupila u finalu pri čemu su tri puta bili državni prvaci, a predvodi ih Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, ostala bez medalje nakon poraza od ekipa Darkwood i Posejdon 2.

Svi osvajači pehara na 22. ekipnom PH

 

Stoga je trijumf ekipe Dioklecijan još vredniji, posebno stoga što su već u drugom kolu na Listi 16 izgubili upravo od ekipe Janje Alfa Team. Nakon toga su morali ići trnovitim putem, kroz repasaž u kojemu su upisali pet pobjeda samo da bi se vratili u veliko finale u kojemu ih je čekao do tada neporaženi Darkwood iz Županje. Ali igrači Dioklecijana su uhvatili pobjednički ritam i u finalu projurili pored Darkwooda te pobjedama 9:2 i 9:4 stigli do toliko željenog naslova prvaka Hrvatske.

– Slaviti u ovako jakoj konkurenciji je nevjerojatan osjećaj, sada mogu reći da se isplatio silni trud koji smo uložili. Moram se zahvaliti svim igračima koji su izgurali ligaški dio sezone i omogućili nam plasman na državno prvenstvo, a zbog privatnih obaveza nisu mogli doputovati u Veliku Goricu. Bez Lovre i Josipa Balića, Jakše Buljevića i Jurice Nikolića ovo ne bi bilo moguće. Želim se još zahvaliti i Jurici Blaževiću koji mi je bio najbolji mogući mentor i prijatelj – rekao je Slavko Brzić, kapetan i idejni konstrukotor ekipe Dioklecijan za koju su nastupali Tonči Restović, Robert Marijanović, Oliver Ferenc i Igor Šestan.

Srebro ekipe Darkwood također je veliki uspjeh s obzirom da su u najvažnijim utakmicama imali samo četiri igrača, dok je bronca pripala ekipi Play Darts iz Rijeke.

 

NOVI BOKANJAC OBRANIO TITULU

 

Novi Bokanjac iz Zadra obranio je titulu u Drugoj ligi

U Drugoj ligi status prvog favorita opravdao je Novi Bokanjac na čelu s fantastičnim Šimom Buterinom, uz Tomislava Markića, Ivana Buterina, Božu Smolića i neizostavnog kapetana Ninu Barića. Zadrani su obranili prošlogodišnju titulu, a u finalu su sa 9:1 pobijedili ekipu Banana iz Zaprešića, najugodnije iznenađenje natjecanja. Bronca je pripala ekipi Dioklecijan 2.

Kod trećeligaša slavila je zagrebačka ekipa Coloseum Old School koja je nastupila u sastavu Matej Budiša, Gordan Grković, Danijel Cerčić, Robert Hrvojić, Dubravko Čuvalo (kap.) i Domagoj Ilić. U finalu su pobijedili ekipu Oliva X iz Primoštena, dok je broncu osvojio solinski Blue Moon.

 

 

 

 

 

KOMPLETNI REZULTATI

SENIORKE……..(xls)…(pdf)
SENIORI 1. LIGA……..(xls)…(pdf)
SENIORI 2. LIGA……..(xls)…(pdf)
SENIORI 3. LIGA……..(xls)…(pdf)

 

SVI OSVAJAČI PEHARA

 

Ekipa Coloseum Old School slavila je u Trećoj ligi

SENIORKE – 501 MO
1. Tuning Caffe (Stobreč)
2. Bila Boja (Split)
3. Coloseum (Zagreb)

SENIORI 1. LIGA – 501 DO
1. Dioklecijan (Split)
2. Darkwood (Županja)
3. Play Darts (Rijeka)

SENIORI 2. LIGA – 501 MO
1. Novi Bokanjac (Zadar)
2. Banana (Zaprešić)
3. Dioklecijan 2 (Split)

SENIORI 3. LIGA – 501 SO
1. Coloseum Old School (Zagreb)
2. Oliva X (Primošten)
3. Blue Moon (Solin)

Copyright © 2017 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates