Baner

Drugi dan natjecanja u nedjelju bio je rezerviran za Eurokup - najveće europsko ekipno natjecanje koje je pohodilo 15 ekipa iz Hrvatske. Najviše je naših predstavnika nastupilo u prvoj kategoriji (6), u drugoj kategoriji nastupilo je pet ekipa, dok su u trećoj kategoriji i u kategoriji dama nasupile po dvije ekipe. Slavodobitnici između naših predstavnika su varaždinska ekipa Đekson's Five koji su se na turniru okitili titulom viceprvaka te time donijeli svojoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj još jedan vrijedan trofej s velikih natjecanja.

eurokup 2018

Loš dan predstavnika u prvoj kategoriji

Nakon fantastičnog ekipnog prvenstva Hrvatske nakon koje se moglo naslutiti da bi naše ekipe u prvoj kategoriji na Eurokupu mogle napraviti dar-mar, do toga nažalost, nije došlo. Od šest ekipa koje su nastupile u prvoj kategoriji, Janje Alfa Team, Ban Jelačić, Posejdon 2, Novi Bokanjac, Team 666 i Londra (na turniru su se zvali The Basement Pub), skupinu su prošli svi osim Novog Bokanjca. No nakon toga, nastao je 'raspad' sistema te su ekipe jedna po jedna ispadale s turnira. 

Aktualni ekipni prvaci Hrvatske, Ban Jelačić, nakon što su prvu partiju na listi bili slobodni, naletjeli su na Posejdon 2 koji su ovog puta bili bolji od njih. No nakon što su 'bogovi s mora' nanijeli poraz Banu, već u idućem kolu iz natjecanja ispadaju i oni. Najdalje se od naših ekipa u prvoj kategoriji plasiralo Janje, no i oni su imali nesretan dan i trenutak, te su u borbi za treće mjesto izgubili i ostali na korak do trofeja i ponavljanja prošlogodišnjeg uspjeha na Eurokupu. 

Janje Feniks treći, za ulazak u polufinale upisali pobjedu nad rivalima iz Tiffanyja

U kategoriji trećeligaša na Eurokup natjecanju nastupile su dvije naše ponajbolje ekipe - ekipni prvaci Hrvatske Romano Tiffany te viceprvaci, Janje Feniks. Iako nismo fanovi situacija kada se dvije naše ekipe pronađu prije finala na velikim europskim natjecanjima, upravo se to dogodilo i u prvoj i u trećoj kategoriji. 

Tiffany i Janje Feniks susreli su se u meču koji je pobjednika vodio u polufinale, a u međusobnom okršaju ovog su puta bili bolji Zagrepčani koji su na kraju došli do trofeja za treće mjesto. Eurokupom je Janje Feniks zaokružilo sjajnu povratničku sezonu u pikado - nakon drugog mjesta na Ekipnom PH u Matuljima, u klupske će vitrine spremiti i trofej s Eurokup natjecanja. 

Dioklecijanu treće mjesto kod dama

Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta koje su na natjecanju nakon dugo godina osvojile djevojke iz Janje Next Teama, potajno smo se nadali da ćemo i ove godine osvojiti neki ženski trofej na Eurokupu. Na kraju, naše su se želje i ostvarile, a za to su najzaslužnije dame iz ekipe Dioklecijan koje su na krilima reprezentativki Maje Tešije i Josipe Krželj došle do sjajnog rezultata za hrvatski ženski pikado.

Cure su nesretno izgubile u polufinalnom meču te nažalost ispustile priliku da se bore za zlato, no sve su to nadoknadile u borbi za treće mjesto. 

Naše druge predstavnice, Janje Next Team, nisu imale dobar dan te su već u razigravanju po skupinama zaustavljene u pohodu da ponove prošlogodišnji uspjeh. 

Đeksoni viceprvaci Europe

Na početku sezone, renomirana igračka imena iz Varaždina oformili su dream team, odnosno ekipu Đekson's Five - velike favorite od kojih su se tresle strelice na crti gdje god da se pojavili. Status jake ekipe Đeksoni su pokazali i u nedjelju na Eurokupu gdje su došli do drugog mjesta te su Hrvatskoj i svojoj županiji donijeli važan i vrijedan trofej. 

Kako na natjecanje nisu mogli doći niti Pokos niti Jezernik, Varaždinci su kao pojačanje doveli Anđelka Fofića. No, prema ovogodišnjim pravilima Eurokupa, igrač s najvećom kategorijom u ekipi određuje i kategoriju natjecanja ekipe, pa je Fofić na kraju umjesto na crti strepio na klupi bodreći svoju nesuđenu ekipu. U slučaju da je Fofić igrao za Đeksone, ekipa bi se trebala natjecati u prvoj kategoriji.

U finalu su Varaždinci snage odmjerili s Mađarima, a između Đeksona i zlata stali su - izlazi. Naime, dečki su se fantastično spuštali, no čim bi trebalo pogoditi izlaz igra je jednostavno stala. Nakon prve četiri pojedinačne partije, Mađari su vodili 4-0 te im je za pobjedu falila samo jedna dobivena. U drugom krugu, tračak nade da će se rezultat preokrenuti donosi Kušter koji nonšalantno i hladno izlazi na 177 te dobiva ovacije svih gledatelja i navijača. Ali...ali. Izlazi ponovo postaju problem te Mađari uskoro privode susret kraju u svoju korist.

Svjesni svojeg uspjeha, nakon poraza na licima Đeksona nije bilo tragova žaljenja, a tijekom cijelog turnira nije izostalo niti međusobne podrške. Pokazali su da su prava i složna ekipa, a na uštrb toga bilo ih je milina gledati kako igraju, pa i u trenutku kada su gubili. U konačnici, osim na drugom mjestu, treba im čestitati i na tome. Đeksoni, kapa do poda!

Od ostalih naših predstavnika u Eurokup natjecanju za drugu ligu, najdalje je došla ekipa AS koji su izgubili u polufinalu natjecanja. 

Još jedno zlato za Marinu Leticu, Josipa Spahija druga

Osim Eurokupa, u nedjelju u su odigrana i dva neslužbena turnira Open singles 301 MO (M/Ž), na kojem su naše reprezentativke ostvarile odlične rezultate. Naimje, Marina Letica ponovo je došla do zlata, a ovog puta u finalu je bila bolja od svoje klupske i reprezentativne kolegice Josipe Spahije.

REZULTATI, nedjelja 10.lipanj:

Open singles men 301 MO

Open singles women 301 MO

Eurokup A

Eurokup B

Eurokup C

Eurokup dame

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates