Baner

Početkom ožujka, Središnji državni ured za šport raspisati će natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2018. godini. Osim krovnih organizacija, na natječaj se mogu prijaviti i županijski sportski savezi, kao i klubovi pojedinačno, ukoliko naravno, ispunjavaju uvjete natječaja.

Programi sufinanciranja športskih manifestacija nisu neka velika novost, no nažalost i dalje se premalo koriste. Jedan od većih natječaja koji će uskoro biti objavljen je natječaj Središnjeg državnog ureda za šport, čija je glavna tajnica Janica Kostelić. Ovaj će natječaj biti otvoren za sve sportske klubove i udruge  –  i za velike kao što je Hrvatski pikado savez, ali i za male kao što su pikado klubovi. Uvjet za dobivanje financijskih stredstava je dakako – imati dobar projekt te na vrijeme predati svu dokumentaciju za natječaj.

Natječaji su podijeljeni u četiri programska područja:

  • Sufinanciranje programa bavljenja amaterskim športom i športskom rekreacijom;
  • Sufinanciranje programa obuke neplivača;
  • Sufinanciranje organizacije športskih natjecanja i odlaska na međunarodna športska natjecanja;
  • Sufinanciranje organizacije međunarodnih športskih konferencija.

Prijavitelj može poslati samo jednu prijavu na natječaj i to za samo jedno programsko područje. Programi koji se mogu prijaviti za sredstva sufinanciranja su:

- programi koji su započeli s provedbom nakon 1. siječnja 2018. godine i još traju u trenutku objave Natječaja te će završiti do 31. prosinca 2018. godine;

- koji će se provoditi u vremenskom periodu  od dana objave Natječaja do 31. prosinca 2018. godine.

Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 10.000,00 kuna, a najveći 120.000,00 kuna, s time da zatraženi iznos, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 80% cjelokupne vrijednosti programa. Prijave koje ne zadovoljavaju uvjete natječaja neće se uzeti u obzir, tj. na razmatranje.

Ukoliko klubovi ili županijski savezi imaju želju za prijavu projekata na spomenuti natječaj, za više informacija mogu se javiti gospodinu Perici Konforti (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), koji će sve zainteresirane uputiti u natječaje te njihovu provedbu.  

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates