Baner

Izvršni odbor HPS-a je na svojim sjednicama donio sljedeće odluke:

 1. Za Izbornika pikado reprezentacije RH imenovan je Perica Konforta
 2. Osnovano je Povjerenstvo za koordinaciju s WDF-om, a za voditelja je izabran Slaven Stipe Kovačević
 3. Za voditelja Stručnog sportskog programskog povjerenstva (SSPP) izabran je Perica Konforta.

Zadatci SSPP biti će:

 • izrada Strategije razvoja pikado sporta u Hrvatskoj,
 • predlaganje projekata čije bi pokretanje dovelo do unapređivanja pikado sporta na državnoj i međunarodnoj razini,
 • predlaganje izmjena postojećih i donošenje novih pravilnika u svrhu poboljšanja uvjeta za pikado sport u RH,
 • usklađivanje pravilnika HPS-a s pravilnicima HOO i odredbama Zakona o sportu,
 • utvrđivanje plana i programa rada svih selekcija,
 • skrb i nadzor organizacije i provedbe nacionalnih pikado natjecanja, međunarodnih turnira i drugih službenih natjecanja HPS-a,
 • predlaganje načina školovanja, osposobljavanja i usavršavanja stručnih kadrova

Povjerenstvo će sve svoje prijedloge upućivati Izvršnom odboru HPS-a koji će tada donositi odluke o tome što će se od tih prijedloga usvojiti.

 1. Sukladno Odluci Skupštine HPS-a održanoj 14.10.2017 godine Stegovno-natjecateljska komisija HPS-a napravila je Prijedlog novog Natjecateljskog pravilnika HPS-a, kojeg će Izvršni Odbor HPS-a razmotriti i donijeti konačne Odluke koje se tiču promjena i implementacije odredbi navedenog pravilnika. 

Ovim je odredbama Hrvatski pikado savez proširio svoj kadar kvalitetnim ljudima koji će dati svoj doprinos poboljšanju pikada kao sporta u Hrvatskoj te će otvoriti neke nove horizonte, tj. poglavalja u našem sportu. Pikado bi se kroz rad ovih povjerenstva trebao širiti, a najveće će benefite širenja osjetiti igrači.

Osim što su donešene ove odluke i osnovana povjerenstva, na sjednici je ustanovljeno da pojedini Županijski savezi još uvijek nisu uplatili godišnje kotizacije prema HPS-u. Kako će Hrvatski pikado savez uskoro objaviti kvotu ekipa za Ekipno prvenstvo Hrvatske, ovim putem apeliramo da uplate izvrše do 15.siječnja 2018 godine kako bi se na vrijeme mogle objaviti kvote. Savezi koji ne izvrše uplatu do navedenog datuma nažalost neće dobiti kvotu ekipa za Ekipno prvenstvo Hrvatske.

Kraj godine obilježen je i još jednim velikim događajem za pikado u Hrvatskoj, a to je debitantski nastup našeg reprezentativca Alana Ljubića na svjetskom prvenstvu u steel dartu u Londonu. Ovim bismo putem željeli uputiti čestitku Ljubiću na sjajnom nastupu i na sjajnoj godini koja je iza njega te mu želimo puno uspjeha u godini koja je pred nama.

 

 

 

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates