Baner

Treći turnir sezone 2017/18. održati će se 09.prosinca 2017 godine u Fažani

Treći turniri sezone proteklih godina često su bili prijelomnica u borbi za pozicije koje donose plasman na pojedinačno PH, kao i za naslove ukupnih pobjednika masters serije po kategorijama. Ovogodišnji treći masters koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole u Fažani 09. prosinca ima ponešto drugačiju konotaciju i ne možemo ga nazvati odlučujućim u borbi za ukupne pobjednike masters serije. Naime u 1. kategoriji kod seniora Boris Krčmar fantastičnom igrom u prethodna dva turnira „natukao“ je poveću bodovnu razliku ispred konkurencije tako da do kraja masters serije nebi trebalo biti većih iznenađenja kad je u pitanju prva pozicija. Gotovo identičnu situaciju imamo i kod seniorki gdje je Marina Letica sa furioznim igrama također gotovo pa sigurno osigurala naslov. Nadalje naš pikado dragulj Filip Ljubenko i dalje sigurno i neprikosnoveno vlada juniorskom scenom pa ni tu nema previše uzbuđenja oko konačnog plasmana. Kod seniora u 2. i 3. kategoriji situacija je posve drugačija iz razloga što nitko u tim kategorijama nema uvjerljivu prednost i tu će se sigurno do zadnjeg turnira lomiti koplja oko ukupnog pobjednika. Kako je u sportu sve moguće, možda i mi možemo svijedočiti potpuno drugačijem raspletu sezone od gore prikazane. Takvom raspletu mogu samo doprinjeti kvalitetne igre većeg broja naših pikadista i pikadistica koje ovim putem pozivamo da nam se pridruže u čarobnom ambijemtu Fažane i svojim nastupima pokažu svu raskoš koju ima hrvatski pikado.

OBAVEZAN LIJEČNIČKI PREGLED

Polovica mjeseca prosinca je vrijeme kada se polako ulazi u blagdansko raspoloženje, sjajna je to prilika za pikadiste iz cijele Hrvatske da kroz još jedan okršaj sa strelicama i ugodno druženje zaključe godinu na isteku.
Destinacije i bojna polja koja nam osigurava Istarski pikado savez zadnjih godina pikadistima je jako dobro poznat i sigurno sa sobom ponesu toplinu i ugođaj istarskog kraja prilikom povratka kući. Ljepota Fažane, blizina Pule i pogled na Nacionalni park „Brijuni“ zasigurno će privući mnoge i pridonijeti ugođaju i impresijama svima koji planiraju navratiti do tog čarobnog mjesta.

Svima onima koji nisu nastupili na prva dva ovosezonska mastersa podsjetnik da je uvjet za sudjelovanje na dodatnim kvalifikacijama za pojedinačno PH nastup na barem jednom mastersu ove sezone.

Važno je napomenuti da su svi igrači koji žele nastupiti na masters turniru obavezni sa sobom donijeti liječničko uvjerenje o općoj zdravstvenoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci jer u protivnom neće moći nastupati na turniru, članak 71. Zakona o sportu

Nakon mastersa u Fažani preostat će samo još jedan turnir, četvrti i posljednji masters sezone 2017/18. koji će održati na istočnom dijelu lijepe naše u organizaciji PS Vukovarsko-Srijemske županije na kojem će pikadisti i pikadistice hvatati posljednje bodove.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti PS Istarske županije i Općini Fažana koji su se potrudili i u duhu dobrih domaćina osigurali dio logističkih i organizacijskih kapaciteta. Zahvaljujemo se i firmi GT net koja nam je osigurala 4G internet na lokaciji koji će nam omogućiti prezentaciju novih mogućnosti programa za vođenje turnira.

SATNICA NATJECANJA

Satnica na mastersima je standardna, što znači da su prijave za prvu disciplinu dana, Cricket za seniore i seniorke, moguće do 9:30 sati. Turnir u Cricketu će započeti u 10:00 sati, dok juniorski turnir starta u 11:00. Za 14:00 sati predviđeno je službeno otvorenje turnira nakon čega slijedi dodjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore. Nakon toga je na rasporedu disciplina 501 za sve kategorije, te na kraju već tradicionalno disciplina Parovi.
Prva dva ovosezonska mastersa su održana u Sesvetama i Splitu, a vodeće pozicije u ukupnom poretku Masters liste drže Marina Letica (Zagreb) u konkurenciji seniorki, Boris Krčmar (Zagreb) kod seniora u elitnoj Prvoj kategoriji, te Robert Grubiša (Rijeka) u Drugoj i Ivica Frtalj (Zagreb) u Trećoj kategoriji. Kod juniora vodeći je Filip Ljubenko (Zagreb).

Subota, 09. 12. 2017.

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja
……………..Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

SMJEŠTAJ U BLIZINI DVORANE

Za sve igrače koji su zainteresirani za smještaj, ispod se nalazi popis nekih smještajnih kapaciteta koji se nalaze na užem području Fažane..

  1. HPS MASTERS 2017/18.
    Datum: 09. 12. 2017.

Mjesto igranja

Osnovna škola Fažana

Puljska ulica 9

52212 Fažana

Kontakt osobe
Ivan Šugar, mob. 091/8937443
Dean Benazić, mob. 095/9010 700.

PONUDA ZA SMJEŠTAJ

Hostel Amfora

Sobe sa kupaonicama  i centralnim grijanjem

Kontakt:  098-1634605 (Ivan)

Villa Velina

Sobe sa kupaonicama  i centralnim grijanjem

Kontakt:  099-2126326 (Alexander)

Apartmani

Grijanje na klimu

Kontakt: 091-8937443 (Ivan)

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates