Baner

COLOSEUM I BAN JELAČIĆ OSVAJAČI KUPA RH 2017.GODINE

1.mj M Ban Jelačić 
 Ban Jelačić - pobjednici

Kako osvojiti državni kup?

Kroz razgovor sa svojim sugovornicima saznao sam nekoliko novih načina na koje se sa provjerenom sigurnošću možete osloniti da će vam donijeti konačni uspjeh.

Način 1: Zaboravite svoje strelice, posudite prve na koje naiđete i sve ide samo od sebe

Način 2: Nemojte se baš ubijati od treninga, opustite se i pogodite izlaz kad treba

Ako nekome treba pojasniti tko je autor koje izjave onda taj u pikadu i nije baš doma. Naravno, autori su legendarna "Mama" Tanja Perić i bivši rukometaš a danas čovjek za presudne pobjede Matija Gazibara.

Nakon završnice državnog prvenstva, najmasovnije pikado natjecanje u Hrvatskoj- završnica državnog kupa, okupilo je 32 sastava u muškoj te 16 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Dok se u muškoj konkurenciji za ekipu Ban Jelačić, prepunu odličnih igrača (Biškupić, Pečnjak, Cavrić, Gazibara, Pokos,...) moglo očekivati da će se boriti za titulu, u ženskoj konkurenciji je bilo nekoliko favorita ispred ekipe Coloseum za koje se prije natjecanja pretpostavljalo da će osvojiti državni kup.

 

Coloseum kod dama....

1.mj Ž Coloseum 
 Coloseum - pobjednice

Prije svih, prvim favoritom ženskog turnira, smatrana je ekipa Janje next team koju predvode Marina Letica i Hana Jurjako. Uz njih, velike šanse davale su se i splitskoj ekipi Dioklecijan čija je prva strijela Josipa Krželj. Voljom ili nevoljom ždrijeba, dva najveća favorita, Janje next team i Dioklecijan našle su se u istoj skupini a više uspjeha imale su igračice Janje next teama koje su slavile sa 3:2 ali su obje ekipe našle mjesto među posljednjih osam. Dobra stvar za obje ekipe bila je što se ponovo mogu susresti tek u finalu.

Koliko je kup nepredvidljivo natjecanje, još se jednom dokazalo i na ovom turniru. Iako su svoju kvalifikacijsku skupinu prošle kao druge, A1 team (predvođene Đurđicom Žagar), jer su poražene od matuljske ekipe DM Štrige,  u knock-out fazi uspjevaju napraviti poprilično iznenađenje i pobjeđuju Janje next team s tijesnih i do samog kraja neizvjesnih 3:2.

Uz A1 team, mjesto u polufinalu očekivano su izborile ekipe Coloseum, Dioklecijan i Schpajz Girls.

 Prve finalistkinje, nakon dvije glatke pobjede protiv Schpajz Girls, bila je splitska ekipa Dioklecijan. E, u drugom polufinalu, borba između Coloseuma i A1 teama trajala je maksimalnih 15 mečeva. Povele su igračice Coloseuma (3:2) a istom mjerom vraća A1 (3:2). Ipak, u majstorici više mirnoće (i iskustva) imale favoritkinje iz Coloseuma te sa 3:2 izborile mjesto u finalu.

 2.mj Ž Dioklecijan
 Dioklecijan - drugo mjesto

Izmorene i emotivno ispražnjene nakon velike pobjede protiv Janje next teama ali i tijesnog poraza od Coloseuma, igračice A1 teama ponovo gube tijesno u majstorici za treće mjesto od ekipe Schpajz Girls čime su ostale uskraćene za odličje. Bronca pripada curama iz ekipe Schpajz Girls.

Finale između zagrebačkog Coloseuma i splitskog Dioklecijana i ponovo drama. Nakon prvog susreta i pobjede od 3:1 Zagrepčanke već stavljaju ruke na pehar, ali u drugom susretu Splićanke pobjedom od također 3:1 sve vraćaju na

početak. Parovi. Parovi su donjeli početnu prednost Coloseumu koju više nisu ispuštale. Nakon što je Ivana Ćavar savladala Josipu Krželj, finale je završila Tanja Perić pobjedom protiv Anje Ane Matić i slavlje je krenulo.....

Tanja Perić: "Jesmo li očekivale trijumf na završnici kupa? Ne. Stvarno nismo. Nekoliko godina smo stvarno pokušavale, trudile se i davale sve od sebe ali nije išlo. Tri puta smo gubile u finalu i već sam izgubila nadu da možemo osvojiti kup. Ovaj put nam se sve posložilo. Išle smo odigrati bez velikih očekivanja i pritisaka a mislim da je bilo presudno naše iskustvo. Čemu možemo zahvaliti osvajanje kupa? Pa, već sam spomenula da imamo dovoljno iskustva ali ono što nas je vuklo cijelim turnirom bili su parovi. Samo smo jednom

3.mj Ž Schpajz Girls
 Schpajz girls - treće mjesto

izgubile parove a to je ipak velika psihološka prednost na startu svakog meča. Da, definitivno parovi i ...... Ivana Ćavar. Po mom mišljenju, ona je broj jedan u Hrvatskoj što dokazuje na svim završnicama pa i u reprezentaciji. Šteta što ima dosta privatnih i poslovnih obaveza pa se ne natječe na državnim mastersima."

 

 

 

 

 

... a Ban Jelačić kod seniora

2.mj M Posejdon 
 Posjedon 2 - drugo mjesto

Kako državni prvak Dioklecijan iz Splita nije nastupao u najjačem sastavu, a zagrebačka momčad Janje Alfa Team nije niti izborila završnicu državnog kupa, u glavne favorite muškog turnira prometnule su se ekipe Ban Jelačić iz Zaprešića (viceprvaci države) i Posejdon 2 iz Splita. Da se razumijemo, ove dvije ekipe bi ionako bile među favoritima ali ovako im je put prema finalu ipak bio malo olakšan. Osim njih, pregršt ekipa imalo je ambicije za visok plasman: Londra iz Splita, Darkwood iz Županje, Jegerbar iz Budaševa, Dream team iz Petrinje, A1....

Već u samom startu, u skupini"smrti" sučeljavaju se (u skupini C) tri pretendenta na visok plasman, a najdeblji kraj izvlači Jegerbar dok skupinu prolaze Londra i Coloseum. Ni Posejdon 2 nije prošao skupinu neokrznut, bilježe poraz od vrlo dobre Petice ali zajedno idu među posljednjih 16. Ban Jelačić, Darkwood, Dream team uvjerljivo prolaze kvalifikacijsku skupinu.

Kreće završnica, zadnjih 16, bez prava na popravni jer lijeve strane nema. Dvije ekipe su pokupile posebne simpatije a to su Team 666 iz Crikvenice iz Light iz Solina. Obje ekipe su se tijekom prošle sezone natjecale u drugoj ligi te je njihov uspjeh tim veći jer po svom putu do četvrtfinala izbacivale iskusnije momčadi. Solinski Light je aktualni državni prvak u drugoj kategoriji a svoj uspon prema vrhu hrvatskog pikada su nastavili i na ovom natjecanju. Ista stvar se može prenijeti i na ekipu Team 666 koju predvodi Steven Miles.

3.mj M Darkwood 
 Darkwood - treće mjesto

Favoriti su uglavnom uspješno odradili prvi krug i plasirali se među posljednjih osam a najviše muke imao je Posejdon 2, koji je u pravom trileru slavio u susjedskom derbiju protiv Dioklecijana 2 sa tijesnih 3:2.

Ta utakmica kao da je bila nagovještaj dramatičnih trenutaka koji su sljedili u četvrtfinalu. Sve četiri utakmice četvrtfinala završile su identičnim rezultatom, gustom pobjedom od 3:2. Tako je Dream team prošao protiv Team 666, Posejdon 2 protiv Coloseuma, Darkwood protiv Lighta a i Ban Jelačić je protiv A1 strepio za polufinale do samog kraja. Ipak, Dean Biškupić nije dozvolio iznenađenje.

Gotovo se može zaključiti da je Posejdonu 2 i Banu Jelačiću teže bilo doći do polufinala nego ga proći jer su od svojih suparnika Dream Team i Darkwood u polufinalu bili bolji sa glatkih 2:0 (sve utakmice su završile rezultatom 3:1 u korist pobjednika).

Poslastica za kraj. Finale kupa u muškoj konkurenciji. S jedne strane Ban Jelačić sa Cavrićem, Pečnjakom, Biškupićem i Gazibarom a s druge strane, ništa manje gladni trofeja, Posejdon 2 sa Lešićem, Buhom, Bilelom, Mlakarom.

 svi osvajači odličja
Svi osvajači medalja

Prva utakmica finala odlazi do pete partije, na crti su Matija Gazibara i Vlado Lešić. Bitno je. Jako je bitno koja će ekipa dobiti prvi susret. Sretniji i spretniji bio je Matija Gazibara koji donosi Banu Jelačiću trijumf u prvoj utakmici finala, 3:2 za Bana Jelačića i vodstvo od 1:0 u finalu. U drugoj utakmici Splićani kao da su posustali svjesni propuštene prilike u prvom susretu tako da je drugi susret završen brzinski, 3:0 za Ban Jelačić a gotovo cijeli posao odradili su Cavrić i Pečnjak.

Nakon osvojenog drugog mjesta na državnom prvenstvu, Ban Jelačić je osvojio kup čime je postao najtrofejniji muški sastav ove sezone u Hrvatskoj.

Matija Gazibara: "Ma joj, nemoj me ništa pitati. Nisam ti ja za izjave. Bio sam dosta loš cijeli turnir. Ja sam presudio finale? Ma daj, pa Pero i Cavra su sve odradili a ako je trebalo tu je bio Biška. Da dobio sam Lešića ali to nije bila neka vrhunska igra. Mislim da smo i on i ja imali preveliki respekt jedan prema drugome. On nije pogodio izlaz, ja jesam i to je to. Slavlje? Pa naravno, popili smo dva pića i išli se odmoriti, ponedjeljak je ipak radni dan.

Dakle odrađena je zadnja manifestacija sezone 2016/17 ali već je krenula nova sa novim izazovima i uzbuđenjima.

Slijede nama državni mastersi, EDU renkinzi, nova državna, županijske lige, kupovi ... pikada neće nedostajati. Mirnu ruku svima u nastavku sezone.

Ukupni poredak......(pdf)

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates