Baner

Nakon turbolentnih događanja u Hrvatskom pikado savezu koja su započela poslije izborne Skupštine 19. 11. 2016. godine, stvari su nakon izvanredne Skupštine održane 24.lipnja 2017. godine sjele na svoje mjesto te je Savez ponovo postao funkcionalan. Podsjetimo, na spomenutoj je sjednici Mate Vukoja dao ostavku na mjesto predsjednika saveza, a na njegovo je mjesto došao Tihomir Mamić. Osim izmjene u predsjedničkoj fotelji, do drugih promjena nije došlo, a u sastavu Izvršnog odbora ostali su Eduard Akrap na mjestu potpredsjednika, Damir Zrinšćak na mjestu tajnika, Predrag Penić i Mladen Katavić.

Sve promjene u vodstvu saveza potvrđene su od strane nadležnog Ureda za opću upravu u Gradu Zagrebu, što znači da je „novo vodstvo“ potpuno relevantno za donošenje svih odluka koje se tiču budućnosti Hrvatskog pikado saveza.

Iako je sama primopredaja HPS –a protekla teže nego što je bilo za očekivati, stvari su se za sada solidno posložile. Do uljuđene i mirne primopredaje zapravo nije ni došlo jer je bivše vodstvo Saveza očito odlučilo da i dalje miniraju i otežavaju sve Odluke i Riješenja nadležnih ureda i institucija. Nažalost da bi došli u posjed službene dokumentacije, prostorija i knjigovodstvene arhive novo vodstvo Saveza moralo je zatražiti pomoć i zaštitu službenih institucija u RH. Kad se napokon došlo u poziciju da se napravi uvid u pojedine segmente vođenja HPS-a, zatečene činjenice su toliko šokirale da će se posljedice za HPS osijećati sigurno još dugo. Važno je napomenuti da službena knjigovodstvena dokumentacija od 2012 godine do danas nije zatečena u prostorijama HPS-a kao ni u službenom knjigovodstvenom servisu. Sve gore navedeno predmet je daljnjih postupanja službenih institucija RH.

Novo vodstvo HPS-a ostalo je jedinstveno i čvrsto u uvjerenju da su promjene u HPS-u koje su inicirane krajem prošle godine itekako imale smisla i da su bile potrebne. Zatečeno financijsko stanje u HPS-u je zastrašujuće i ono je najbolji pokazatelj zašto su promjene bile nužne.

HPS intenzivno radi na pripremama za novu sezonu koja nam kuca na vrata. Od 'gorućih stvari' riješena je činjenica da nije upitan ovosezonski nastup naših predstavnika u Champions League natjecanju (ekipa je uredno prijavljena) te se konačno riješila i službena mrežna stranica Saveza, na kojoj će ubuduće biti objavljivane sve relevantne informacije i novosti.

Ono s čime se sada treba uhvatiti u koštac jest prvi HPS Masters sezone i Završnica državnog Kup natjecanja, na čijim se pripremama intenzivno radi. 1. HPS Masters u sezoni 17/18, kao i 24. Završnica Kupa RH održati će se 23. i 24. rujna u gradu Zagrebu,

Krovna organizacija pikada u Hrvatskoj i Pikado savez Grada Zagreba kao suorganizator u samoj su završnici sa pripremama za navedene turnire. Za točne i detaljne informacije valja pričekati još nekoliko dana dok se dogovori ne privedu kraju.

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates