Baner

Hrvatski pikado savez u jeku je priprema za novu sezonu, koja će ove godine biti i više nego zanimljiva. Naime, pred nama je jedan veliki novitet koji će obogatiti natjecanja pod ingerencijom HPS-a. Radi se o novom formatu natjecanja, točnije steel dart pikado mastersima koji će se ove godine odigravati paralelno s već uhodanim HPS mastersima.

Dva su razloga zbog čega ćemo se ove godine natjecati i u steel pikadu: prvi je sam interes od strane igrača, dok je drugi želja Hrvatskog pikado saveza da ove sezone uđemo pod okrilje organizacije WDF. Naime, Hrvatski olimpijski odbor pred neko je vrijeme ukinuo kategorizacije našim igračima koje su do sada dobivali na račun uspjeha na EDU natjecanjima, a jedina mogućnost da se kategorizacije ponovo vrate 'u igru' jest da postanemo članica WDF-a te se natječemo u steel dartu.

Steel dart mastersi biti će organizirani u sklopu mastersa u elektroničkom pikadu, pa će se tako jedan dan igrati soft tip, a drugi dan steel tip. U sezoni će biti organizirana tri masters turnira u steel tipu. Natjecanje će biti organizirano u muškoj i ženskoj kategoriji, a po završetku biti će organizirano i Pojedinačno te Ekipno prvenstvo Hrvatske u steel dartu. Kalendar natjecanja HPS-a za sezonu 2018/19. možete pogledati ovdje.

Sistem natjecanja u steel dartu

Disciplina koja će se igrati u sklopu steel dart mastersa je 501 DO, po knock out sistemu (nema lijeve strane). Pobjedu odnosi igrač koji će biti bolji u igri od 9 legova.

Pravila su sljedeća: 

  • Red bacanja odlučiti će se bacanjem novčića za bull, tko nakon toga osvoji bull baca prvi.
  • Svakom igraču je dopušteno da baca 9 probnih strelica prije početka utakmice
  • Turnir se održava po sistemu ispadanja, nema lijeve strane
  • Igrač koji je izgubio utakmicu obavezan je suditi sljedeću utakmicu
  • Zbrajaju se samo strelice koje su nakon bacanja ostale zabijene u meti

Početak sezone

Nakon ljetne stanke u drugoj polovici rujna na rasporedu je prvo natjecanje u organizaciji Hrvatskog pikado saveza u novoj sezoni. U pitanju su prvi HPS masters (soft tip) za sezonu 2018/19. te Završnica kupa RH za 2018 godinu.

Ta dva natjecanja će se održati u subotu 22. (HPS masters) i nedjelju 23. (Završnica kupa RH) rujna i to u školsko-sportskoj dvorani Rakitje, Školska 4, 10437 Bestovje, Sveta Nedelja.

Tablica s brojem ekipa koje svaki županijski pikado savez ima pravo poslati na Završnicu kupa objavljena je još u travnju, a rok za prijavu ekipa koje će nastupiti na završnici kupa u Svetoj Nedelji je ponedjeljak 3. rujna 2018. do 17:00 sati.

BROJ EKIPA PO ŽUPANIJSKIM SAVEZIMA S PRAVOM NASTUPA NA ZAVRŠNICI KUPA RH 2018……(pdf)

Prijave ekipa vrše županijski savezi i to isključivo na za to predviđenom obrascu (PRIJAVA EKIPA ZA SUDJELOVANJE NA ZAVRŠNICI KUPA RH). Navedeni obrazac se može popuniti elektroničkim putem (excel dokument) i poslati e-mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 OBAVEZNA POTVRDA DOLASKA EKIPA

Važno je naglasiti da županijski savezi trebaju obavezno kontaktirati ekipe koje su izborile pravo nastupa i one im trebaju potvrditi svoj dolazak na Završnicu kupa u Svetu Nedelju. Ukoliko neka ekipa nije u mogućnosti nastupiti, županijski savez treba kontaktirati ostale ekipa u skladu s poretkom u županijskom kup natjecanju i njima ponuditi mogućnost nastupa na Završnicu kupa.

Istog dana kada je rok za prijavu ekipa, istječe i rok za registraciju novih igrača ukoliko će neka ekipa imati potrebu za time. Podsjećamo da ekipe na završnici kupa mogu nastupiti isključivo s igračima koji su za njih bili registrirani u sezoni 2017/18., a ukoliko neka ekipa ima potrebu za novim igračem to može biti samo igrač koji u sezoni 2017/18. nije bio registriran. Dakle do 3. rujna do 17:00 sati u HPS moraju stići prijave za eventualne nove igrače.

Ždrijeb skupina za Završnicu kupa će se održati u utorak 11. rujna u 12:00 sati u Hrvatskom pikado centru (Avenija Dubrava 238). Ovom prilikom pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu i prisustvuju ždrijebu.

U sezoni 2017/18. za kup natjecanje ukupno je prijavljeno 289 ekipa iz 14 županijskih saveza (265 muških i 24 ženske ekipe).

 

Prije početka nove sezone, zagrijavanje u Sloveniji

Prije nego što u Hrvatskoj započne nova sezona pikada, igrači će se 'zagrijati' u Sloveniji, točnije u Podčetrtku. Naime, tamo se od 19. do 26.kolovoza održava Europsko prvenstvo pod ingerencijom EDF organizacije, koje naši igrači svake godine rado posjećuju te u okviru natjecanja ostvaruju sjajne rezultate.

Protekle sezone, u seniorskoj konkurenciji osvojeno je zlato, dok je u kategoriji dama osvojena bronca. Nadamo se da će i ove godine biti ponovljeni barem isti uspjesi, kojima ćemo zaključiti sezonu 2017./2018.

 

 

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates