Baner

23.06.2022.

Nakon europskog prvenstva u elektroničkom pikadu (EDU) u Caorleu 2019., te nakon dvije godine pauze zbog svima nam poznatih razloga - korona virusa, napokon je na red došlo dugo očekivano europsko prvenstvo u španjolskom Benidormu. Prvenstvo u Benidormu se odvijalo od 11. do 17.06.2022. Bilo je to sedam bogatih i uspješnih natjecateljskih dana za naše predstavnike.

 

Sve repke
Hrvatske reprezentacije, Benidorm 2022.

 

Od hrvatskih pikadista u Španjolskoj smo mogli gledati naše tri reprezentacije: muška, ženska i juniorska, te klubove i igrače koji su išli u svom privatnom angažmanu na Eurocup.

REZULTATI po danima:

Prvog dana naši natjecatelji su većinom bili na putu prema Benidormu i malo ih je nastupilo na disciplinama toga dana. Unatoč tome već tog prvog dana zabilježili smo zapažene rezultate. Na prvom Open turniru 501 M.O. Boris Krčmar osvojio je prvo mjesto, dok je na drugom Open turniru 501 M.O. Neven Rešetar osvojio 2. mjesto.

Eurocup
2. mj.- PK AS, 3. mj. - PK Posejdon, Eurocup

Drugog dana, nakon što su svi pristigli u Benidorm  a ekipe se kompletirale ušli smo u natjecanje  Eurocupa po kategorijama. U muškoj konkurenciji smo imali 4 predstavnika, koji su u konačnici postigli odličan rezultat: 2. mjesto - PK AS, 3. mjesto - PK Posejdon, 4. mjesto - PK Janje Alfa Team, 5. mjesto – PK Dioklecijan. 


U ženskoj konkurenciji smo imali samo jednu ekipu, PK Dioklecijan koja je završila također na postolju te zauzela odlično 3. mjesto. Na Open turnirima 301 M.O. Mario Čegir je osvojio 3. mjesto, dok je kod dama Marina Letica osvojila 1. mjesto.

Treći dan 13.06. na EDU prvenstva u Benidormu na rasporedu je bila prva službena pojedinačna disciplina prvenstva – CRICKET.

Dragutin Penjak cricket
Dragutin Pečnjak, 2. mjesto Cricket

Kod muškaraca dvojici naših predstavnika Nevenu Rešetaru i Alanu Ljubiću postolja su za malo izmaknula te su završili na 4. i 5. mjestu. Međutim naš drugi predstavnik Dragutin Pečnjak odličnim nastupom osvojio je srebro i tako postao viceprvaka Europe u disciplini Cricket. Dragutin  Pečnjak je sa 7 pobjeda po desnoj strani došao u veliko finale, gdje je na kraju ipak uspješniji bio odlični španjolski predstavnik Ricardo Perez Ibarra.

Identičan uspjeh kod žena ponovila je naša reprezentativka Josipa Brzić koja je osvojila srebro u konkurenciji dama. Nakon odličnog nastupa Josipa je u velikom finalu također morala zasluženo stisnuti ruku boljoj toga dana domaćoj predstavnici Almudeni Fayardo Ayuso. Od naših ostalih predstavnica najbolje je bila plasirana Olja Pavlović na 7. mjestu.

Na Open turnirima 501 M.O. istoga dana kod muškaraca Tino Babić je osvojio 2. mjesto, a Marina Letica 1. mjesto kod dama.

Joosipa Brzi
Josipa Brzić, 2. mjesto Cricket

Četvrti dan 14.06. na rasporedu je bila nova službena disciplina – parovi 501 M.O. To je jedna od rijetkih službenih seniorskih disciplina gdje naši predstavnici nisu završili na postolju. Na korak do postolja u muškoj konkurenciji su bili Vladimir Lešić i Marko Janjić koji su završili na 4. mjestu. Dok su kod dama Maja Tešija i Josipa Brzić završile na 5. mjestu.

Međutim da dan ne prođe bez odličja potrudili su se naši odlični juniori koji su u izuzetno jakoj konkurenciji došli do juniorske titule viceprvaka Europe u parovima. U finalu od našeg Dina Živkovića i Zvonimira Pervana bila je bolja reprezentacija Češke.

Na Open turnirima 301 M.O. istoga dana Ivica Cavrić osvojio je 2. mjesto u muškoj konkurenciji. Dok je na Open turniru slučajnih parova Romeo Grbavac osvojio 1. mjesto u kombinaciji sa Cedricom Schroederom.

Petog dana EDU europskog prvenstva 15.06. na red su došle naše reprezentacije.

Muka repka na postolju
Seniori na postolju
enska repka
Seniorke na postolju

Muška reprezentacija u sastavu: Vladimir Lešić, Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Neven Rešetar, Mario Čegir i Filip Ljubenko osvojila je 3. mjesto.

Na putu do finala desne strane, naša reprezentacija pobijedila je Francusku sa 9:1 u osmini finala. U četvrtfinalu smo bili bolji od Austrije sa 9:4, a u posljednjoj utakmici dana polufinalu desne strane pobijedili smo odličnu reprezentaciju Njemačke sa 9:6. Nastavak se igrao sljedeći dan. Naša ženska reprezentacija bila je u sastavu: Marina Letica, Josipa Brzić, Maja Tešija, Natalija Šimac, Olja Pavlović i Ana Mamut, te izbornik Slavko Brzić. Naše braniteljice naslova ovaj put su se morale zadovoljiti 3. mjestom. U prvom susretu dana bila je uspješnija reprezentacija Italije sa 9:1. Međutim naše dame se ne predaju i pobjedama po lijevoj strani protiv Poljske 9:0, Češke 9:4 i Slovačke 9:4 ulaze u finalni dan i borbe za medalju, koji se igrao sljedeći dan. Naši juniori nisu izborili borbu za medalje u sastavu: Zvonimir Pervan, Lucija Kodrić, Dino Živković, Ivano Tomić i Matej Prskalo, te izbornik Ivan Močić. Od naših juniora bolje su bile reprezentacije Češke sa 9:2 i Italije sa 9:6. Druga službena disciplina istoga dana bila je TRIPLE MIX 701 M.O. u kojoj smo opet došli do postolja, a za to se pobrinula naša kombinacija Marina Letica, Neven Rešetar i Mario Čegir koja je osvojila broncu.

Tripl mix
Letica, Čegir, Rešetar TRIPLE MIX 

Treba spomenuti i drugu najuspješniju našu kombinaciju na 9. mjestu, a to su naši juniori Lucija Kodrić, Zvonimir Pervan i Dino Živković. Koji su u jakoj seniorskoj konkurenciji došli do odličnog plasmana. Na Open turnirima 501 M.O. opet smo bili uspješni. Marko Janjić je uzeo prvo mjesto pobijedivši Nenada Petrovića u finalu koji je zauzeo 2.mjesto. Dok je kod dama najuspješnija bila Nađa Serdarević na 4. mjestu.

Šestog dana 16.06. na rasporedu je bio nastavak borbe za medalje naše muške i ženske reprezentacije. Muška reprezentacija je u finalu desne strane poražena od Češke reprezentacije sa 9:3, u borbi za finale igrali smo opet protiv Njemačke. Ovaj put reprezentacija Njemačke bila je bolja sa 9:1 te naša muška reprezentacija završava na 3. mjestu i osvaja broncu.

Naša ženska reprezentacija bolje otvara finalni dan te pobjedom 9:5 protiv reprezentacije Švicarske osvaja najmanje brončanu medalju. U borbi za finale od naše reprezentacije nažalost je bila bolja reprezentacija Njemačke sa 9:7 te naše dame kao i muškarci završavaju na 3. mjestu.

Na drugoj službenoj disciplini dana DOUBLE MIX 501 M.O. naša najuspješnija kombinacija bila je Nađa Serdarević i Ivica Cavrić na 7. mjestu. Na Open turnirima 501 M.O. istoga dan opet smo bili uspješni. Kod juniora Lucija Kodrić je osvojila 2. mjesto. U muškoj konkurenciji Marko Janjić je osvojio 1. mjesto, a Ivan Močić 3. mjesto. Kod dama Maja Tešija osvojila je 1. mjesto, a Lucija Kodrić 3. mjesto.

Sedmog 17.06. ujedno i posljednjeg dana EDU europskog prvenstva na rasporedu je bila posljednja službena disciplina – pojedinačno prvenstvo Europe po kategorijama.

Kod juniora smo imali dva odlična rezultata, nakon titule viceprvaka u parovima Dino Živković i Zvonimir Pervan postali su i viceprvaci Europe u svojim kategorijama:

Dino ivkovi
  Dino Živković, 2. mjesto U-16
Zvonimir Pervan
 Zvonimir Pervan, 2. mjesto U-19

 

 

 

 

 

 

 

Dino Živković u kategoriji U-16 sa četiri pobjede po desnoj strani izborio je veliko finale protiv odličnog 13-godišnjeg njemačkog reprezentativca Willya Kellera kojeg je Dino pobjedio u finalu desne, ali u velikom finalu Keller je ipak bio uspješniji i naš Dino je završio na odličnom 2. mjestu.

Zvonimir Pervan je pak u juniorskoj konkurenciji U-19 također osvojio srebro. Nakon 6 pobjeda Zvonimir je ipak u finalu morao stisnuti ruku boljemu toga dana, turskom reprezentativcu Halicanu Yildizu. Kod dama u pojedinačnoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila naša reprezentativka Natalija Šimac koja je završila na odličnom 5. mjestu. Za odličan završetak i „točku na i“ ovih izuzetno uspješnih 7 dana u španjolskom Benidormu pobrinuo se naš reprezentativac NEVEN REŠETAR.

Nakon 5 srebrenih odličja i 5 brončanih odličja u službenim disciplinama napokon je red došao i na ZLATO.

Neven Rešetar je nakon 5 pobjeda po desnoj strani došao u četvrtfinale europskog prvenstva gdje ga je čekao odlični češki reprezentativac Drtil Pavel, Neven je odličnom igrom došao do zaslužene 3:1 pobjede. Drugi naš predstavnik u četvrtfinalu bio je Boris Krčmar. Nažalost od Krčmara je bio uspješniji finski reprezentativac Pavvo Myller te je Boris završio svoj nastup na 5. mjestu.

U polufinalu Rešetara je čekao austrijski reprezentativac Christoph Niederreiter. Bilo je to odlično polufinale koje je na kraju odlučivao posljednji leg. Na našu sreću Neven je bio uspješniji i pobjedom 2:1 (3:1; 1:3; 3:2) izborio veliko finale europskog prvenstva protiv češkog reprezentativca Martina Hoffmanna. Čeh bolje otvara finale i u neizvjesnom prvom setu dolazi do 3:2 i vodstva od 1:0. Međutim Rešetar ne posustaje, podiže razinu igre te pobjedom 3:1 u drugom setu dolazi do poravnanja rezultata na 1:1 u setovima.

 

U trećem i odlučujućem setu Rešetar nastavlja odličnu igru, koja ga je krasila cijelo ovo europsko prvenstvo, Hoffmann nije imao odgovor na vrhunsku pikado predstavu našeg reprezentativca Nevena Rešetara koji 3:0 pobjedom u odlučujućem trećem setu velikog finala dolazi do zaslužene titule POJEDINAČNOG EDU PRVAKA EUROPE 2022. godine.

Neven Reetar
Neven Rešeter, pojedinačni prvak Europe 2022.

 

Veliko bravo za Nevena Rešetara kao i za sve naše predstavnike i osvajače odličja na ovome EDU europskom prvenstvu u španjolskom Benidormu.

Na posljednjem Open turniru 301 M.O. naše dame su igrale finale. Marina Letica je u finalu bila bolja od  Josipe Brzić.

Čak 29 puta od mogućih 50 su se naši predstavnici popeli na pobjedničko postolje na službenim i neslužbenim turnirima na europskom prvenstvu.

Od toga 11 odličja na službenim disciplinama (1 zlatno, 5 srebrenih i 5 brončanih odličja), te 18 odličja na otvorenim neslužbenim turnirima (8 zlatnih, 7 srebrenih i 3 brončana odličja).

Hvala još jednom svim našim predstavnicima koji su na jedan pravi i dostojanstven način predstavljali našu Hrvatsku na EDU europskom prvenstvu u španjolskom Benidormu 2022. godine.

 

 

 

Copyright © 2023 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates
 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.