Baner

30. 5. 2020.

Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza je na telefonskoj sjednici održanoj dana 28. svibnja 2020. godine raspravljao o nastavku prekinutih natjecanja po županijama i rasporedu odgođenih natjecanja na državnoj razini.

Budući da su brojni županijski savezi dobili uputu svojih stožera civilne zaštite da ne organiziraju natjecanja u zatvorenom prostoru jer je odluka o zabrani istih još uvijek na snazi, potrebno je poštivati ove upute i ne izlagati se eventualnim sankcijama.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske od 1. lipnja dopušta sportska natjecanja na otvorenom, a od 13. lipnja i natjecanja u zatvorenom prostoru, stoga je potrebno pridržavati se ovih odluka i pričekati s natjecanjem do proteka navedenog roka.

Izvršni odbor HPS-a daje naputak vodstvu svih županijskih saveza da u međuvremenu donesu odluke o nastavku sezone i rasporedu odigravanja ligaških i kup natjecanja, počevši od 13. lipnja.

HPS se ograđuje od postupaka županijskih saveza koji bi s natjecanjem započeli prije proteka navedenog roka i na taj način se izložili mogućim sankcijama.

Potrebno je naglasiti da županijski savezi mogu donijeti i odluku o prekidu daljnjih natjecanja i proglašenju natjecateljske sezone završenom u trenutku prekida natjecanja uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19. Dakle, nema obveze nastavka natjecateljske sezone ukoliko pojedini županijski savez tako odluči.

Dosadašnja praksa u pojedinim županijama je takva da županijski kup započinje po završetku ligaške sezone, zbog čega je moguće  da određene ekipe neće biti u mogućnosti igrati kup iz različitih razloga. Prije svega, činjenica je da kalendarski ulazimo u ljeto  i početak turističke sezone, što će dovesti do osipanja broja igrača u ekipama zbog pojačanog rada u turizmu.

Stoga IO HPS-a suspendira odluku kojom je propisana obveza igranja kupa za sve ekipe prve i druge lige, samo za ovu sezonu. Ekipe prve i druge lige koje nisu u mogućnosti igrati kup, iz objektivnih razloga, trebaju to javiti vodstvu svog županijskog saveza, bez ikakvih posljedica za njih ili županijske saveze.

Izvršni odbor HPS-a jednoglasno je zauzeo stav da se sva natjecanja na državnoj razini koja su predviđena natjecateljskim kalendarom i održe, s tim da Hrvatski pikado savez pridržava pravo suspendirati pojedine dijelove odluka vezano za ova natjecanja i modificirati ih sukladno epidemiološkoj situaciji i uputama stožera civilne zaštite, vodeći računa da natjecateljski kalendar  bude rasterećen što je više moguće.

Naime, radi se o velikom broju natjecanja, što uz činjenicu da u rujnu već počinje nova sezona i masters serija HPS-a može dovesti do pretrpanog natjecateljskog kalendara i značajnih financijskih izdataka za veliki dio igrača.

Iz navedenih razloga u ovom trenutku nije moguće odrediti termine tih natjecanja, sam sustav natjecanja kao ni mjesto održavanja. O svim detaljima bit ćete obaviješteni u posebnoj objavi koja slijedi nakon sljedeće sjednice Izvršnog odbora.

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates