Baner

30. 5. 2019.

JANJE NEXT TEAM I POSEJDON 2 OSVAJAČI KUPA RH 2019. GODINE

Pobjednice Kupa RH 2019. godine

Pobjednici Kupa RH 2019. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon završnice Ekipnog prvenstva RH, najmasovnije pikado natjecanje u Hrvatskoj - završnica državnog Kupa, okupilo je 32 sastava u muškoj, te 12 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Zagrebačka ekipa Janje Next Team, kod dama, obranila je naslov pobjednice Kupa RH, dok je Posejdon 2 iz Kaštela u muškoj konkurenciji novi pobjednik 26. Završnice Kupa RH, koja je održana u nedjelju 26. 5. 2019. godine, u Sportskom centru „Sava sport“, Vladimira Vidrića 12, u Sesvetama.

 Kod dama Janje Next Team

Janje Next Team pobjednice 26. Kupa RH 2019. godineU ženskoj konkurenciji ekipa Janje Next Team od početka je slovila za favorita, jer u Sesvete ovaj put nisu pristigle dame iz Dioklecijana i Tuninga koje svakako spadaju u taj krug. Djevojke iz Mikulića skupinu su prošle glatko s dvije identične pobjede rezultatom (5:0) protiv ekipa Crne Kraljice i Schpajz Girls. U drugom dijelu natjecanja, na listi 8, prve suparnice su im bile veteranke iz Coloseuma predvođene Tanjom Perić koje su pobjedile s (3:0). Istim rezultatom “pale” su u polufinalu dame iz A1, te u finalu dame iz Dream Team Kvima. Za primjetiti je da su sve tri nagrade otišle u PS grada Zagreba, a jedan od razloga je svakako i izostanak gore navedenih ekipa iz PS Splitsko-dalmatinske županije. Bilo kako bilo i ovom prilikom čestitamo svim osvajačicama nagrada.

Kod seniora Posejdon 2

Posejdon 2 pobjednici 26. Kupa RH 2019. godineJoš uvijek pod dojmom i emocijama kao pobjednici 26. Ekipnog prvenstva Hrvatske Posejdon 2 je stigao u Sesvete na 26. Završnicu Kupa Hrvatske. Kaštelani su doputovali u najjačem sastavu i kao takvi slovili za prvog favorita, što i priliči aktualnim državnim prvacima. U uži krug favorita svakao su se ubrajali i dečki iz Darts Point Teama Bana koji su u noći  prije početka kupa osvojili trofej prvak Hrvatske u klasičnom pikadu. U taj krug svakako su spadali i aktualni viceprvaci Hrvatske u elektroničkom pikadu - Đekson’s Five, te uvijek jaka ekipa Janje Alfa Teama. Natjecanje je počelo dvobojima po skupinama u kojima nije bilo posebnih iznenađenja. U daljnjem tijeku natjecanja igralo se na listi 16, samo desna strana, pa je i najmanji promašaj mogao presuditi i ekipu poslati kući, tim više što se mečevi u osmini i četvrtini finala igraju na jedan list pa je mogućnost popravljanja rezultata svedena na minimum. U takvoj igri, gdje je uz kvalitetu i taktiku bitan i faktor sreće, polufinale kupa izborile su ekipe Posejdon 2 i Dart Points Team Ban kao prvi polufinalni par, te ekipe Zaprešić i Apolo kao drugi polufinalni par. Valja napomenuti da su neke ekipe koje su bile jedni od favorita turnira ispale na putu do polufinala i to: Đeksons’s Five u osmini finala koji su izgubili od Zaprešića, Janje Alfa Team koji je ispao u četvrtfinalu od Apolla te u konačnici i jedan od pritajenih favorita Uvik Kontra koja je izgubila u četvrtfinalu od Posejdona 2. Za polufinalni meč između Posejdona 2 i Bana mnogi su tvrdili da je to finale prije finala pa je taj meč i privukao pažnju većeg broja navijača i promatrača.

Polufinalni meč se igra na dva lista pa ekipe imaju mogućnost za eventualni popravak kao “druga šansa”. Baš to se i dogodilo. Prvi meč dobio je Posejdon 2 s rezultatom (3:1) i kad se činilo da aktualni državni prvak ne ostavlja previše prostora protivnicima dečki iz Darts Point Team Bana ubacuju u veću brzinu i u drugom meču uzvraćaju udarac pobjedom od (3:1). U trećem meču obje ekipe “bacaju se na glavu”, a u toj bespoštednoj borbi Posejdon 2 izlazi kao pobjednik (3:1) i tako osigurava finale. U drugom polufinalnom meču između Zaprešića i Apolla odvijala se još veća drama. Te dvije ekipe također su igrale tri meča. Na kraju je slavio Apollo i otišao u finale gdje ih je čekao Posejdon 2, dok se Zaprešić morao zadovoljiti igrom za treće mjesto protiv Darts Point Team Bana. U susretu za treće mjesto igračka kvaliteta Bana elegantno je privela susret kraju dva puta pobjedivši Zaprešić rezultatom 3:0. Ista priča dogodila se i u finalnom meču gdje je istim rezultatom 2:0, (3:1) (3:1), Posejdon 2 pobjedio Apolla i tako osvojio naslov pobjednika 26. Završnice Kupa.

ZAVRŠNICA KUPA RH 2019.

KOMPLETNI REZULTATI
Seniorke……(pdf)
Seniori……...(pdf

OSVAJAČI PEHARA

Seniorke
1. JANJE NEXT TEAM (Zagreb)
2. DREAM TEAM KVIM (Zagreb)
3. A1 (Zagreb)

Seniori
1. POSEJDON 2 (Kaštel Kambelovac)
2. APOLLO (Solin)
3. DARTS POINT TEAM BAN (Zagreb)

 Svi pobjednici 26. Kupa RH 2019. godineDodjela plaketa na 26. završnici kupa RH 2019. godine

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates