Baner

28. 4. 2019.

Započela pikado fešta u Senju

Ekipno prvenstvo u pikadu, SenjU Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u Senju, u subotu je započelo 26. po redu Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu. Natjecanje je započelo 88 najboljih ekipa u državi, odnosno ukupno oko 600 natjecatelja, a nakon prvog dana “na životu” su ostale 32 ekipe, po osam najboljih u svakoj od četiri kategorije.

Najveće iznenađenje kod dama desilo se već prvog dana ispadanjem ekipe Dioklecijan iz Splita, prošlogodišnjih viceprvakinja Hrvatske čiji oslonac već godinama čine Maja Tešija, Nina Delaš, Josipa Krželj, Anja Anić Matić, Katarina Skorup  i Karla Batinić.

U polufinalima će se u nedjelju na desnoj strani sudariti braniteljice naslova Janje Next Team iz Zagreba protiv iskusnih igračica zagrebačkog Coloseuma te riječki Gim return i zagrebački A1 Team. U repasažu će svoju priliku tražiti trostruke državne prvakinje, splitska ekipa Tuning caffe protiv Phoenixa iz Malog Lošinja, odnosno Splićanke iz Uvik Kontra protiv Dream Team Kvima.

 U ELITNOJ PRVOJ IPAK IZNENAĐENJE

U elitnoj prvoj ligi, kod seniora, u borbi po skupinama nije bilo većih iznenađenja, ali je u natjecanju po turnirskoj listi svakako iznenađenje dana ispadanje iz natjecanja zagrebačke ekipe Janje Alfa team. Janjce su na desnoj strani “načeli” dobro raspoloženi Varaždinci iz Đeksons Five, a na lijevoj “dokrajčili” Splićani iz Apolla. Varaždinci su inače novopečeni prvoligaši koji su prošle godine ostavili prepoznatljiv trag u drugoj ligi. Radi se o aktualnim viceprvacima Hrvatske i Europe u drugoj ligi, koji na krilima fenomenalnog Darija Strmečkog protivnicima tjeraju strah u kosti.

Ekipno prvenstvo u pikadu, Senj

U drugoj fazi natjecanja prava poslastica je bio već spomenuti sudar Janjeta i Đeksonsa. Janjci su u prvom setu poveli sa 3:1, u drugom Đeksonsi vraćaju na 4:4, iduća dva seta završavaju neriješeno i kod rezultata 8:8 ekipe se povlače i slažu parove. I u meču parova neizvjesno je do kraja, a u odlučujućem trećem legu Strmečki i Kušter nadigravaju Stankovića i Rešetara te tako osiguravaju završnicu na desnoj strani, a Janjce šalju u repasaž. Poslastica za ljubitelje pikada bio je i dvoboj između Posejdona 2 iz Kaštel Kambelovca i zagrebačke ekipe Darts Point Team Ban. Kaštelani su odmah poveli u prvom setu sa 3:1, u trećem povećali vodstvo na 8:4 i u četvrtom setu Lešić pobjeđuje Pečnjaka i tako Bana šalje u repasaž.

U konkurenciji drugoligaša u polufinale desne strane plasirale su se dvije splitske ekipe: Sprint i AS te Mala škola iz Svetog Križa Začretje i Ravnica iz Gunje. U repasažu su još Jack, Kalimero, Thunder i Arena.

Kod trećeligaša u polufinalima će se sudariti Smart i Posejdon 3, odnosno Chill caffe Allianz protiv ekipe Apolo 3.

GIULIANO ZAGRIJAVAO ATMOSFERU

Đulijano u Senju

Legendarni Giuliano zabavio je pikadiste sjajnim koncertom

Po završetku uzbudljivih dvoboja pikadiste je zabavio splitski pop pjevač Giuliano. Poslije Giuliana dobro raspoložene posjetitelje šatora okupljene ispred Sportske dvorane do kasnih noćnih sati nastavili su zabavljati Diktatori.

REZULTATI EKIPNO PH 2019.

STANJE NAKON SUBOTE

SENIORKE……...........(pdf)
SENIORI 1. LIGA……(pdf)
SENIORI 2. LIGA……..(pdf)
SENIORI 3. LIGA……..(pdf)

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates