Print

Hrvatska pikado reprezentacijaHrvatski pikadisti imali su još jedan uspješan nastup na turnirima iz Europske masters serije. S EDU Rankinga koji je 5. i 6. travnja održan u Austriji naša se ekspedicija vratila s hrpom odličja. Turnir se igrao u kongresnoj dvorani doma kulture Leo-Meumayer u St. Johann im Pongau. Prvoga dana je sjajan nastup uz dvije nove pobjede imala naša ekipa u EDU Ligi prvaka, dok su u subotu u istom stilu nastavili na turnirima u pojedinačnoj kokurenciji.

 

 

 

 

PROLAZAK U EDU LIGI PRVAKA

U St Johann in Pongau naša ekipa otputovala je u sastavu: Dragutin Pečnjak, Ivica Cavrić, Zvonko Antunović, Matija Gazibara i Iva Ćustović. U St Johannu naknadno se ekipi pridružila Solinjanka Melita Bubić koja je u Austriju doputovala sa sveprisutnom ekipom: Nađa Serdarević, Dino Marušić i Neno Petrović. Prvoga dana na rasporedu su bile utakmice EDU Lige prvaka, a naš predstavnik "Team Croatia" iako drugi na tablici i sa 4 boda prednosti ispred francuskog predstavnika Les Carolos morao je dobiti dvije od tri da bi osigurao završnicu u Caorleu.

Prvi susret igrali smo sa talijanskim predstavnikom Derby Team, imali smo čak i priliku da ugrabimo bod, ali na kraju sretniji Talijani uzimaju sva tri boda i praktički osiguravaju prvo mjesto u skupini. U drugom je meču francuska konkurencija glatko dobila drugu ekipu Talijana Brixia Team i tako došla na bod zaostatka iz nas. Da stvar bude gora ždrijeb je odredio da zadnji susret igramo baš protiv dobro raspoloženih Francuza koji su ovom prilikom doveli pojačanje, Fabiena Marchanda. Prije tog susreta snage smo odmjerili sa talijanskom Brixiom i uzeli tri vrijedna boda, s očekivanjem da će nam Talijani olakšati pobjedom protiv Francuza. Nažalost to se nije dogodilo, jer Francuzi u odličnom meču sa Talijanima uzimaju sva tri boda i tako nam najavljuju borbu do kraja.

Nije bilo lako našim igračima ući u meč protiv raspoloženih  Francuza koji su upravo dobili prvake skupine. Meč počinje četvorka u sastavu: Pečnjak, Cavrić, Gazibara i Bubić, od početka se “bacaju na glavu" i u nevjerojatnom naletu inspiracije Francuzima uzimaju četiri lega za redom. Francuzi u šoku, reagira najbolji francuz Fabien Marchand i pogledom traži od kapetana da napravi jednu zamjenu. U trećem setu Francuzi popravljaju dojam i dolaze do jednog lega, međutim, već u sljedećem setu naši se vraćaju u početnu formu i s još dva lega dolaze na (7:1). U disciplini cricket naši uzimaju još jedan leg koji nam osigurava tri boda i konačnu pobijedu. “Gotovo je”, kažu Francuzi, prilaze i čestitaju našima na izvanrednoj igri. Naši idu u Caorle, a Francuzi doma. “Hasta la vista”, Croatia semi finalist.

 

EDU pikado prvenstvo St. Johann im Pongau

 

Tako je ekipa Team Croatia i ove godine osigurala nastup na završnom turniru koji će se održati u sklopu EP u Caorleu Italija, od 8. do 14. lipnja ove godine. Iako prošle godine nisu na završnici polučili očekivani rezultat, igra koju su pokazali u Austriji ipak obećava.

EUROPSKA MASTERS SERIJA

Drugi dan euro vikenda rezerviran je za europsku masters seriju u kojoj naši predstavnici gotovo redovno osvajaju jedno od postolja. Ovaj put u Austriji je nastupio veći broj naših igrača nego je to uobičajeno. Prije turnira u St. Johannu Dragutin Pečnjak zauzimao je četvrtu poziciju u ukupnom poretku masters serije kao naš najbolje plasirani igrač. Ivica Cavrić nalazio se na šestoj poziciji, a Zadravko Antunović na devetoj. Po programu prvi startaju i to, u 10:00 sati muškarci u disciplini 501 DO, zatim dame u 11:00, također u disciplini 501 DO.

Iako su gotovo svi naši natjecatelji startali jako dobro, s visokim ritmom igre do samog kraja probio se Boris Krčmar, i to kao pobjednik turnira i osvajač zlatnog pehara. Pečnjak je zustavljen kao deveti, a Cavrić na trinaestoj poziciji. Na turniru su nastupili i mnogi vrsni europski igrači koji se nisu uspijeli plasirati u završnicu. Tako je Čeh Drtil Pavel kao prvi na ukupnoj masters listi neočekivano završio turnir na sedamnaestoj poziciji, a Njemac Andreas Von der Hyden, drugi sa ukupne liste, završio je čak na slabašnoj 33 poziciji.

Naša najbolje plasirana igračica u discipline 501 DO bila je Splićanka Nađa Serdarević koja je završila kao trinaesta, dok je Solinjanka Melita Bubić završila sedamnaesta.

U disciplini DYP 501 MO ovaj put nismo imali nikoga na postolju. Međutim, Zvonko Antunović je u paru sa Slovenkom Mojcom Mužić zauzeo visoko četvrto mjesto, dok je Tihomir Mamić sa Ruskinjom Olgom Abramovom zauzeo peto mjesto. Od ostalih rezultata valja napomenuti i uspjeh naših igrača u neslužbenim disciplinama. Na Warm Up turniru koji je na rasporedu u petak, za vrijeme odigravanja Champions lige, u disciplini 501 DO Boris Krčmar osvojio je zlatno postolje, dok je u Split Score Splićanin Dino Marušić osvojio srebro. U disciplini 501 Singl open Zvonko Antunović osvojio je srebro dok je Splićanin Neno Petrović na kraju bio četvrti.

Čestitke svim hrvatskim igračicama i igračima na odličnim igrama i ostvarenim uspjesima!

EDU RANKING St. Johann im Pongau

KOMPLETNI REZULTATI SLUŽBENIH DISCIPLINA
501 DO MUŠKI……(pdf)
501 DO ŽENE……(pdf)
DYP PAROVI 501 MO…..(pdf)