Baner

2. 2. 2019.

Logo WDFNa izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine Hrvatskog pikado saveza održanoj 14. listopada 2017. godine donesena je između ostalog i Odluka o pristupanju HPS-a u WDF (World Darts Federation). Vodstvo saveza je u tu svrhu imenovalo i povjerenstvo za pristupanje u WDF.

Ispunjavanje aplikacije za prijem u članstvo, prevođenje i sudske ovjere službene dokumentacije, desetci i desetci službenih razgovora, uredno podmirivanje financijskih obveza, dokazivanje i uvjeravanje službenih osoba WDF-a nakon godinu i više dana rezultirali su donošenjem Odluke o primanju HPS-a u pridruženo članstvo WDF-a.

Službeni dokument o prijemu u članstvo HPS je zaprimio 30.01.2019 godine. Tim činom ispunjen je još jedan od strateških ciljeva koje je novo vodstvo saveza obećalo svojim članovima.

 Hrvatski pikado savez primanjem u pridruženo članstvo WDF-a i pozivom na generalnu skupštinu  (Rumunjska, listopad 2019.), gdje ćemo se predstaviti i zatražiti punopravno članstvo, postigao je veliki uspjeh koji otvara mnoga do sad zatvorena vrata igračima Hrvatskog pikado saveza. S obzirom na značaj i snagu hrvatskih igrača korist će biti obostrana.

WDF/World Darts Federation – Svjetska pikado organizacija, utemeljena je 1976. godine. WDF se deklarira kao neprofitna, nepolitička i ne-rasna organizacija kojoj je cilj razvijanje najviših standarda u pikadu kao sportu.

WDF je član sljedećih međunarodnih saveza: GAISF – Globalna asocijacija međunarodnih sportskih federacija; AIMS – Savez nezavisnih priznatih članova sporta. WDF je također potpisao Svjetski antidoping kodeks i razvio kulturu čistog sporta u suradnji s WADA – World Anti-Doping Agency.

WDF se aktivno zalaže za puno priznanje MOO-a, što u budućnosti znači nemjerljive benefite sportašima koji se bave pikadom. Samim pristupanjem HPS-a u WDF hrvatski igrači ponovno stječu pravo kategorizacije sukladno „Pravilniku o kategorizaciji sportaša“. Kako je i poznato to pravo nam je HOO ukinuo  jer (EDU i IDF), asocijacije čiji smo bili članovi, nisu bili priznati od MOO niti od GAISF-a.

WDF organizira sljedeća natjecanja:

  1. Svjetsko prvenstvo (neparne godine) za sve članove federacije
  2. Kup Amerike – Američke nacije
  3. Azijsko-pacifički kup – Azijsko-pacifičke nacije
  4. Europski kup – Europske nacije

WDF također održava Svjetske rang liste (seniori, seniorke, juniori, juniorke) na temelju sudjelovanja i rezultata na svjetski rangiranim turnirima pod okriljem WDF-a i članica WDF-a.

Na WDF kalendaru možemo vidjeti više o sustavu rangiranja - https://www.dartswdf.com/calendar/

WDF zajednicu čine nacionalni savezi šest kontinenata: Afrike, Azije, Australije, Europe, Sjeverne i Južne Amerike. Više o članicama federacije na: WDF Officials & Members Contact Info page

Dakle, kako rekosmo, pristupanje WDF federaciji donosi mnogobrojne nove mogućnosti i izazove, kako igračima tako i HPS-u, u skladu s tim nadamo se da ćemo opravdati povjerenje WDF-a te da ćemo pridonijeti kako igrački tako i organizacijski Svjetskoj pikado federaciji.

Više o WDF-u na službenim stranicama: https://www.dartswdf.com/

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates