Baner

11. 9. 2018.

Tiho, Miro i Stipe - samo opuštenoDo nove pikado sezone koja se sad već s nestrpljenjem iščekuje ostalo je nešto malo   više od desetak dana. U subotu i nedjelju, 22. i 23.rujna 2018., u školsko-sportskoj dvorani u Rakitju održati će se prva ovosezonska natjecanja, kojima će Hrvatski pikado savez započeti poprilično uzbudljivu sezonu.

Subota – dan za Masters

Prvog dana natjecanja, u subotu 22.rujna, održati će se 1. HPS Masters (soft tip), koji će se odigrati po ustaljenoj satnici nalik na prijašnje godine. Natjecanje kreće u 10:00 disciplinom Cricket za seniorke i seniore, a u 11:00 sati započinje turnir za juniore.

Po završetku turnira u Cricketu, na programu je službeno otvorenje turnira a zatim podjela odličja za odigrane discipline. Nakon toga kreće pojedinačni turnir u kategorijama A, B, C, te Dame. Nakon pojedinačnog turnira, na rasporedu je turnir dogovorenih parova u muškoj i ženskoj konurenciji.

Nedjelja je rezervirana za 25. Završnicu kup natjecanja

U nedjelju pak na crtu staju ekipe koje su u sezoni 2017./2018. izborile Završnicu kup natjecanja. Izdanje koje je pred nama jubilarno je, 25. po redu, a za spomenuto je natjecanje danas 11. rujna 2018. u sjedištu Hrvatskog pikado saveza održano izvlačenje skupina.

Ovogodišnju završnicu kupa svakako će obilježiti slab odaziv ženskih ekipa. Od 24 registrirane ekipe u sezoni na Završnicu kupa prijavilo se samo 11 ekipa koje će se boriti za odličja. Seniorke su podijeljene u četiri skupine. U drugu fazu natjecanja će se plasirati po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine, a u drugoj fazi se igra na Listi 8 i to jednostrukim nokaut sustavom (samo desna strana). U konkurenciji seniora nastup je prijavila 31 ekipa. Naime, Pikado savez Primorsko-goranske županije je umjesto četiri prijavio tri ekipe. Zbog toga je Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza donio odluku da će domaćini, odnosno Pikado savez Zagrebačke županije, u konkurenciji seniora dobiti jedno mjesto više, odnosno nastupiti će sa četiri predstavnika na natjecanju. U prvojo fazi natjecanja igrat će se u osam skupina sa po četiri ekipe. Po dvije prvoplasirane iz svake skupine prolaze u drugu fazu u kojoj se na listi 16 igra jednostrukim nokaut sustavom, dakle bez lijeve strane.

Bez 'napetosti' u skupinama

Ždrijeb ove godine pao je tako da će se skupine odigrati bez relativno velikih iznenađenja te nekih 'preteških' mečeva. Od interesantnijih utakmica po skupinama valja istaknuti susret u skupini D između Darkwooda te novopečenih prvoligaša, ekipe Sprint iz Solina, ujedno i aktualnih prvaka u drugoj kategoriji, potom susret u skupini E između zadarskog 3M-a i crikveničke ekipe Team 666 te susret u posljednjoj skupini H koji će se odigrati između branitelja naslova kupa i aktualnih ekipnih prvaka u prvoj kategoriji, ekipe Ban Jelačić i varaždinske ekipe Đekson's Five, ekipnih viceprvaka u drugoj kategoriji, pobjednika županijskog kupa Pikado saveza Varaždinske regije te novopečenih A ligaša.

Varaždinci će definitivno biti dobar test za Ban Jelačić, koji su po svim parametrima jedni od najvećih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Kup natjecanja.

Sistem igranja natjecanja prema novom pravilniku

Također, ovim putem skrećemo pozornost ekipama na novi sistem natjecanja, odnosno natjecateljski pravilnik, koji vrijedi i za kup natjecanje. Naime, prema novom pravilniku, igra parova predviđena je tek nakon što se odigraju četiri pojedinačna meča.

U skupinama radi rasporeda ekipa trebati će se odigrati svih pet mečeva, dok će u kasnijoj fazi natjecanja pobjednik biti ekipa koja prva osvoji 3 susreta.

Budući da se u kupu zajedno natječu ekipe iz sve tri lige (Prva, Druga i Treća), igra se disciplina 501 MO Team.

Hrvatski pikado savez i tvrtka X Darts osigurali su aparate tako da će se u Rakitju umjesto na standardnih 32 pikado aparata igrati na čak 48 aparata. To će omogućiti da se znatno ubrza odigravanje HPS mastersa u subotu, ali što je još važnije da se u nedjelju na Završnici kupa RH svi susreti već od prvog kola mogu odigravati na dva aparata istovremeno. Na taj će se način ubrzati odigravanje utakmica i omogućiti da se Završnica kupa završi u ranim popodnevnim satima kako bi se ekipama iz udaljenijih mjesta omogućilo da se na vrijeme mogu vratiti svojim kućama jer; u ponedjeljak je radni dan.

Registracija novih igrača za HPS masters na licu mjesta

Svi igrači koji nikada do sada nisu bili registrirani kao igrači u HPS-u i ne posjeduju igračke iskaznice, a žele nastupiti na HPS mastersu u subotu, moraju se registrirati na licu mjesta za zapisničkim stolom. Pri tome trebaju voditi računa da to moraju obaviti minimalno 45 minuta prije početka turnira na kojemu žele nastupiti.
Za zapisničkim stolom moraju popuniti obrazac ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU NATJECATELJA (možete ga skinuti ovdje), predati kopiju osobne iskaznice (obje strane), te platiti 75,00 kn koliko iznosi trošak registracije natjecatelja za sezonu 2018./19.
Što se tiče Završnice kupa RH važno je naglasiti da ekipe mogu nastupiti isključivo s igračima koji se za njih bili registrirani u sezoni 2017./18., odnosno čija je registracija bila izvršena do ponedjeljka 3. rujna 2018. godine do kada je bio posljednji mogući rok za registraciju novih igrača. Svi igrači koji planiraju nastupiti na Mastersu i Završnici kupa RH dužni su sa sobom donijeti važeću liječničku potvrdu. Ukoliko netko od natjecatelja ne bude imao navedeni dokument neće moći nastupiti na navedenim takmičenjima.

Dress code na Završnici kupa RH obavezan za sve

Sva odjeća mora biti čista, uredna i nepoderana.
Vodstvo natjecanja ima pravo od svakoga za koga smatra da nije prikladno odjeven zatražiti da promijeni odjeću. Za to se daje rok od 15 minuta, ukoliko igrač to ne učini neće mu biti dozvoljen nastup na natjecanju.
U slučajevima kada se meč snima za televiziju, igrači su dužni ukoliko se to od njih zatraži na svoju odjeću na određeno mjesto staviti logo HPS-a (u obliku naljepnice ili bedža) koji im mora osigurati vodstvo natjecanja.

Dress Code za ekipno PH i završnicu kupa RH

Ekipe moraju biti odjevene jednoobrazno – npr. ako je u pitanju majica, svi igrači/ce pojedine ekipe moraju imati jednake majice, odnosno ako se radi o trenirci svi moraju imati jednake trenirke. Ako su u pitanju hlače one moraju biti u istoj boji (npr. da svi nose tamne traperice ili da svi nose svijetle traperice).

Ako postoje objektivno opravdani razlozi službeno vodstvo turnira može odobriti pojedinom natjecatelju i odstupanje od uobičajenog dress coda ekipe.

Na odjeći obavezno mora biti oznaka pripadnosti ekipi (ili klubu) – bilo putem logotipa ili natpisa s imenom ekipe (ili kluba)

Obuća u kojoj igrači nastupaju mora biti zatvorenog tipa – dopuštene su i tenisice i cipele, ali ne i sandale, japanke i slična obuća otvorenog tipa

Nije dozvoljeno nositi:
– majice bez rukava
– majice na bretelice
– sandale, japanke i sličnu obuću otvorenog tipa
– kape, šešire i slična pokrivala za glavu, osim iz medicinskih, religijskih ili drugih razloga za koje se treba dobiti odobrenje od vodstva turnira prije početka natjecanja
– odjeću s natpisima ili crtežima koji su uvredljivi ili neprikladni za sportska natjecanja

Odlična gastronomska ponuda i ovog puta

Domaćini su se i ovog puta pobrinuli za odličnu gastronomsku ponudu, da ne ostanemo gladni. Kako to već biva kada se igra u Zagrebačkoj županiji, natjecateljima će se ponuditi meniji u obliku neograničenog švedskog stola po cijeni od 50 kuna – odnosno, za 50 kuna moći ćete jednokratno pojesti koliko god želite i možete.

Gastronomsku ponudu možete pogledati ovdje (pdf).

 

25. ZAVRŠNICA KUPA RH

Školsko-sportska dvorana Rakitje,

Školska 4, 10437 Bestovje, Sveta Nedelja.

Informacije:

Predrag Penić, 098/280 222

Alen Bošković, 098/802 766

SKUPINE       

SKUPINE S RASPOREDOM IGRANJA I SATNICOM
SENIORKE…..(pdf)
SENIORI…......(pdf)

SENIORKE

 SKUPINA A  SKUPINA B  SKUPINA C  SKUPINA D
A1 Team (GZ) Coloseum (GZ) Janje next Team (GZ) Dream Teem Kvim (GZ)
Crne kraljice (GZ) Schpajz Girls (VSŽ) Wolf girls (KŽ) Solin Relax (SDŽ)
Dioklecijan (SDŽ) Tuning (SDŽ) Petrinjke Petrinja (SMŽ)  

 

SENIORI

SKUPINA A SKUPINA B SKUPINA C  SKUPINA D
 Drajsan (KŽ)  Stars (KŽ)  Ribili (PGŽ)  Bum Bum (PGŽ)
 Vila libera oldtimer (ZŽ)  Pojezerje (DNŽ)   Sport caffe (VSŽ)   Darkwod (VSŽ))
 Panda DOO (GZ)  Team Coloseum (GZ)  Janje Alfa Team (GZ)  Šport Novo Pračno (SMŽ)
 Žile (KZŽ)  Split Londra (SDŽ)   Posejdon (SDŽ)  Sprint (SDŽ)
       
 SKUPINA E  SKUPINA F  SKUPINA G  SKUPINA H
 Team 666 (PGŽ)  Banana (ZŽ Hvidra SiSN (ZŽ)  Ban Jelačić (ZŽ)
3 M (ZŽ) Novi Bokanjac (ZDŽ) Panda ZG 6229BE (GZ) Quatro Due Di (GZ))
Thunder (IŽ) Roć (IŽ) Picok (KKŽ) Đeksons's five (VR)
Light (SDŽ) Posejdon 2 (SDŽ) Oliva X (ŠKŽ) Z1 (ŠKŽ

 

SATNICA NATJECANJA

Subota, 22. 9. 2018.

09:00 – Dolazak natjecatelja
09:30 – Istek roka za prijavu natjecatelja za disciplinu Cricket

10:00 – Početak natjecanja u disciplini Cricket za seniore i seniorke

11:00 – Početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore

13:00 – Službeno otvorenje natjecanja
……………..Podjela nagrada za disciplinu Cricket i juniore

cca 13:30 – Početak natjecanja u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke

Nakon završetka pojedinačnih disciplina – podjela nagrada za pojedinačne discipline

Nakon podjele nagrada – Početak natjecanja u disciplini parovi za seniore i seniorke

Nedjelja, 23. 9. 2018.

08:30 – Dolazak natjecatelja

Natjecanje po skupinama
09:00 – 1. kolo
09:45 – 2. kolo
10:30 – 3. kolo

11:15 – Pauza

Nastavak natjecanja na Listi 16 (muški)
12:15 – 1/8 finala
13:00 – 1/4 finala
13:45 – 1/2 finala (na 2 dobivene utakmice)
15:00 – Finale i utakmice za 3. mjesto (na 2 dobivene utakmice)

Nastavak natjecanja na Listi 8 (žene)
12:15 – 1/4 finala
13:00 – 1/2 finala (na 2 dobivene utakmice)
14:30 – Finale i utakmice za 3. mjesto (na 2 dobivene utakmice)

cca 16:30 – Proglašenje pobjednika

Ponuda za smještaj

Ponuda smještaja na web stranici Turističke zajednice grada Sveta Nedelja…….(link)

———————————————

Ponuda smještaja na web stranici Turističke zajednice grada Samobora…….(link)

———————————————

Ponuda na Booking.com…..(link)

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates