Baner

8. 9.  2018.

Obavezna prijava liga do 1. studenoga

U županijskim pikado savezima širom Hrvatske uskoro započinju ligaška natjecanja za sezonu 2018./2019. Prema ustaljenoj praksi, a sukladno Natjecateljskom pravilnku HPS-a, županijski savezi imaju obavezu 24 sata prije početka ligaškog natjecanja, tj. prve odigrane utakmice, HPS-u dostaviti kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje. Ranije je to bilo moguće u roku od 15 dana nakon početka ligaškog natjecanja, ali se to pokazalo problematičnim jer su bile učestale situacije da igrači koji nisu imali uvjete za registraciju već odigraju po nekoliko ligaških kola.

Obaveza svakog županijskog saveza je 24 sata prije početka ligaškog natjecanja, tj. prve odigrane utakmice, HPS-u dostaviti:

 1. Kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje (prijavnice svih ekipa te za nove igrače Zahtijev za registracijom i kopiju osobne iskaznice)
 2. Popis svih liga koje će igrati te sezone s imenima ekipa koje u tim ligama sudjeluju
 3. Kompletan raspored natjecanja s datumima odigravanja kola i parovima za svako kolo
 4. Sustav doigravanja u svim ligama koji će se primjenjivati te sezone kao i broj ekipa koje prelaze u viši odnosno ispadaju u niži rang natjecanja te jasno definirane kriterije kako se popunjavaju lige u višem rangu (prema poretku na tablici nakon regularnog dijela ili nakon doigravanja)
 5. Dokaz da su podmirene sve financijske obaveze prema HPS.

Kao što je poznato sezona uvijek službeno započinje 1. rujna tekuće godine, dok je posljednji mogući rok za početak ligaških natjecanja po županijama do 1. studenoga.

OBAVEZNO SUDJELOVANJE U KUPU ZA SVE EKIPE U 1. I 2. LIGI

U svezi s kup natjecanjem u skladu s Natjecateljskim pravilnikom HPS-a (2.13.3) sve ekipe koje se natječu u prvoj i drugoj ligi u svojim županijskim savezima imaju obavezu sudjelovanja u KUP natjecanju. Ova obaveza se ne odnosi na ekipe koje se natječu u trećoj ligi. Obaveza nastupanja u KUP natjecanju je i za sve ženske ekipe u kojima se igra ženska liga. Za ekipe koje nastupaju u 3. ligi ta obaveza ne postoji, odnosno one samostalno odlučuju žele li sudjelovati u kup natjecanju ili ne.

Ujedno je dana preporuka vodstvima županijskih saveza da prilikom prijava ekipa za ligaška natjecanja na startu sezone, uz kotizaciju za ligaško natjecanje sve ekipe koje sudjeluju u prvoj i drugoj ligi odmah uplate i kotizaciju za sudjelovanje u kup natjecanju.

Iznosi kotizacija i članarina za sezonu 2018./2019. koje se plaćaju prema HPS-u

Kotizacija za ekipu (liga): 250,00 kn po ekipi
Kotizacija za ekipu (Kup): 150,00 kn po ekipi

Registracija natjecatelja: 75,00 kn po igraču

Članarina: 100,00 kn po klubu/županijskom savezu
(članarinu ne plaćaju ekipe već samo klubovi i županijski savezi)

Zbog računovodstvenih razloga je potrebno napraviti tri odvojene uplate, jedna uplata za kotizacije svih ekipa, druga za registraciju natjecatelja i treća za članarine klubova i županijskog saveza.

PODACI ZA UPLATU

PLATITELJ: upišite svoje podatke
PRIMATELJ: Hrvatski pikado savez, Avenija Dubrava 238, 10040 Zagreb
IZNOS:
IBAN PRIMATELJA: HR2724020061100629151
MODEL: ostaviti prazno
POZIV NA BROJ ODOBRENJA: broj mobitela uplatitelja (npr. 098-1234-567)
OPIS PLAĆANJA: navesti svrhu (npr. “Kotizacija za ekipe 2018/19.” ili “Registracija natjecatelja 2018/19.” ili “Članarine klubova 2018/19.”)

Ekipe se za sudjelovanje u ligaškom natjecanju mogu prijaviti isključivo preko svog županijskog saveza, dakle ne mogu samostalno HPS-u slati Prijavnicu za ekipna natjecanja. Za prijavu ekipe trebaju svom županijskom savezu poslati sljedeću dokumentaciju:

 1. Prijavnica za ekipna natjecanja
  – mora biti kompletno popunjena, tako da budu čitljivi svi podaci, inače će se smatrati nevažećom
  – Prijavnica se može skinuti na web stranici HPS-a (www.hps-dart.hr) na linku DOKUMENTI, podlink OBRASCI
 1. Zahtjev za registraciju natjecatelja
  – samo za nove igrače koji nikada do sada nisu bili registrirani u HPS-u
  – da bi se smatrao važećim Zahtjev mora biti kompletno popunjen (sva polja osim broja članske iskaznice jer se on dobiva tek upisom u Bazu igrača)
  – uz Zahtjev se obavezno treba priložiti preslika obje strane osobne iskaznice (tako da budu čitljivi svi podaci koji se na njoj nalaze)
  – Zahtjev za registraciju natjecatelja može se skinuti na web stranici HPS-a na linku DOKUMENTI, podlink OBRASCI

Podsjećamo da u županijama u kojima se zbog nedovoljnog broja ekipa ne igra ženska liga za ženske ekipe ne vrijedi obaveza nastupa u ligaškom ili Kup natjecanju kako bi ostvarile pravo nastupa na ekipnom PH, odnosno na završnici Kup-a RH. Obaveza je da se sve ženske ekipe na početku sezone registriraju i prijave u HPS-u.

Copyright © 2020 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates